Μεγαλοπρέπεια και παράδοση: Οι Κεφαλονίτες της Νέας Υόρκης τίμησαν τον πολιούχο της Κεφαλονιάς [εικόνες]

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασαν οι Κεφαλονίτες της Νέας Υόρκης τον Πολιούχο της Κεφαλονιάς, συγκεντρωμένοι στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Μανχάταν, ο οποίος ήταν κατάμεστος από ομογενείς που τίμησαν τη θρησκευτική αυτή παράδοση. Η θεία λειτουργία τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης και ένωσε πνευματικά τους ομογενείς με την πατρίδα τους, διατηρώντας ζωντανή τη σύνδεσή τους με τις θρησκευτικές παραδόσεις του νησιού.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, οι γυναίκες της Κεφαλληνιακής κοινότητας πρόσφεραν στους προσκεκλημένους παραδοσιακή κρεατόπιτα, που συνοδεύτηκε από την φημισμένη κεφαλονίτικη ρομπόλα, ενισχύοντας το αίσθημα της οικειότητας και της φιλοξενίας που χαρακτηρίζει τους Κεφαλονίτες.

Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων “Αίνος” Νέας Υόρκης Βασίλης Κοκκόσης, το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν σαφές: “οι συμπατριώτες μας της Νέας Υόρκης παραμένουν πιστοί όχι μόνο στις θρησκευτικές τους ρίζες αλλά και στα έθιμα του τόπου μας, διασφαλίζοντας πως κάθε χρόνο η παράδοση αναβιώνει με την ίδια θέρμη και σεβασμό!”

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Κεφαλονίτες της διασποράς, που συνεχίζουν να τιμούν την πολιτιστική και θρησκευτική τους κληρονομιά.

πηγή: ekefalonia.gr