Μερικό καταλογισμό για τον 32χρονο δράστη του διπλού εγκλήματος στην Μακρυνίτσα

Αν οι δημόσιες υπηρεσίες συνεργάζονταν μεταξύ τους, αν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ήταν λιγότερες, αν… τότε ίσως το διπλό φονικό της Μακρυνίτσας στις 5 Απριλίου του 2021, να μην ήταν υφιστάμενο, αφού ο εν διαστάσει σύζυγος της Κωνσταντίνας Τσάπα, θα βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ψυχιάτρων και συγκεκριμένης αγωγής, αφού διαγνώστηκε ότι πάσχει από σοβαρή ψυχική νόσο και διαταραγμένη προσωπικότητα. Συγκεκριμένα στο πόρισμα αναφέρεται πάσχει από “παρανοϊκή ψύχωση σε έδαφος βαριάς μικτής διαταραχής της προσωπικότητάς του, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης. Βρίσκοντας σε κατάσταση νοσηρής διαταραχής των πνευματικών του λειτουργιών και δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί τον άδικο χαρακτήρα ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του”

Ο δικηγόρος του 32χρονου δράστη,  Δημήτρης Βούλγαρης, επισημαίνει ότι οι δύο πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από τις δικαστικές αρχές κατέθεσαν το πόρισμά τους μετά την εξέτασή του, δίνοντάς του μερικό καταλογισμό στις πράξεις του, καθώς έχει διαταραγμένη προσωπικότητα και πάσχει από σοβαρή ψυχική νόσο. «Τα πορίσματα δικαιώνουν τις θέσεις μας. Υπήρχε και ο φάκελος του κέντρου ψυχικής υγείας», συμπληρώνει ο δικηγόρος και αναφέρει ότι ο 32χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται με ισχυρή φαρμακευτική αγωγή στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού.

Μετά το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που όρισε το δικαστήριο, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φάκελος της έρευνας και να αποσταλεί στην Εισαγγελία Εφετών, ώστε να εκδοθεί το κατηγορητήριο και να οριστεί η τακτική δικάσιμος

2πλό 

Από την πλευρά της η οικογένεια Τσάπα που έχασε τα παιδιά της από τις μαχαιριές του 32χρονου μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στην Μακρινίτσα, την Κωνσταντίνα και τον Γιώργο, έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο που παρίστατο στις συνεδρίες με τους δυο πραγματογνώμονες, χωρίς να έχει ακόμα καταθέσει σχετική έκθεση, την οποία έχει το δικαίωμα να καταθέσει μέχρι την ημέρα που οριστεί η δικάσιμος και εκδικαστεί η υπόθεση του διπλού φονικού στο ακροατήριο.

Θυμίζουμε ότι εξαρχής οι συνήγοροι υπεράσπισης του 32χρονου και συγκεκριμένα ο κ. Βούλγαρης, είχαν κάνει γνωστή την υπερασπιστική θέση της ψυχιατρικής διαταραχής και μάλιστα σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την σύλληψη του 32χρονου είχε πει ότι  «αν ουσιαστικά ο μηχανισμός ενεργούσε σωστά και ελεγχόταν η κατάσταση έγκαιρα από τους φορείς και είχε ενεργοποιηθεί το πιστοποιητικό αυτό που είχε σταλεί από τις 11 Μαρτίου από το κέντρο ψυχικής υγείας και ήταν σε γνώση της εισαγγελίας από τις 16 Μαρτίου και είχαν λάβει γνώση οι αστυνομικές αρχές, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε εγκλειστεί από 1 Απριλίου και να μην είχε συμβεί το ατυχές γεγονός». 

Η ΕΡΤ επικοινώνησε με την οικογένεια Τσάπα, στην επιμέλεια της οποίας βρίσκεται των τριών ετών εγγόνι τους, αλλά και με το δικηγόρο της Τριαντάφυλλο Εμμανουηλίδη, ζητώντας μια δήλωση- σχόλιο για το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, αλλά όπως μας ενημέρωσε ο κ. Εμμανουηλίδης, αναμένουν την τεχνική έκθεση του συμβούλου που έχει ορίζει η οικογένεια μέσα στις επόμενες ημέρες – την νέα εβδομάδα θα έχει κατατεθεί- και ίσως τότε γίνουν γνωστά κάποια στοιχεία, οι δημοσιοποίηση των οποίων δεν θα επηρεάσουν την υπόθεση δικαστικά.

Σημειώνεται, αν και είναι ήδη γνωστό ότι ο δράστης του άγριου εγκλήματος στην Μακρυνίτσα κρατείται στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού, ωστόσο το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για μερικό καταλογισμό, εφόσον γίνει δεκτό από την εκ δικάζουσα δικαστική αρχή, θα επηρεάσει το κατηγορητήριο, το οποίο βρίσκεται υπό διαμόρφωση και συμπλήρωση με όλα τα νέα στοιχεία στον Ανακριτή.

ΠΗΓΗ