Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μέρος που κολλάνε οι περισσότεροι χωρίς να το καταλάβουν

Αποκαλυπτική για την εξάπλωση του κορωνοϊού είναι η έρευνα που πραγματοποίησαν Βρετανοί επιστήμονες.

Αποκαλυπτική για την εξάπλωση του κορωνοϊού είναι η έρευνα που πραγματοποίησαν Βρετανοί επιστήμονες οι οποίοι συγκαταλέγονται στην «επιτροπή σοφών» που συμβουλεύει την κυβέρνηση Τζόνσον για τη διαχείριση της πανδημίας.

Η μελέτη τους περιλαμβάνει τους χώρους που θεωρούνται εστίες μετάδοσης και βασίστηκε στις καθημερινές δραστηριότητες 10.000 ανθρώπων.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στην πρώτη θέση της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον βρίσκονται οι αγορές σε καταστήματα, ενώ προς έκπληξη ακολουθούν τα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους, με το επίπεδο κινδύνου να αγγίζει το 1,36%. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun, οι πολίτες κινδυνεύουν λιγότερο κάνοντας χρήση των μέσων μεταφοράς, απ’ ότι εάν αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους, όπως προκύπτει από την επίμαχη μελέτη.

Για τους επιστήμονες, στα υπαίθρια αθλήματα διατρέχει κανείς μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθεί λόγω των «κοινωνικών δραστηριοτήτων» που συνδέονται με τον αθλητισμό καθώς και με τη σωματική δραστηριότητα.

Η μελέτη επισημαίνει επίσης ότι με τη χρήση των μέσων μεταφοράς ή με επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, οι πολίτες διατρέχουν 1,3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν. Αυξημένες πιθανότητες έχουν και όσοι πρέπει να μεταβαίνουν στην εργασία τους, σε σχέση με εκείνους που κάνουν τηλεργασία.

Τα πιο επικίνδυνα μέρη:

  1. Κάνοντας αγορές σε καταστήματα, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 2,18%.
  2. Παίζοντας ένα άθλημα σε εξωτερικούς χώρους, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,36%.
  3. Μπαίνοντας στο λεωφορείο, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,31%
  4. Τρώγοντας σε εστιατόριο ή σε καφετέρια ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,29%.
  5. Χρησιμοποιώντας μέσα μαζικής μεταφοράς περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,28%. Το ίδιο ισχύει για όσους πηγαίνουν σε παμπ, μπαρ ή κλαμπ.
  6. Πηγαίνοντας σε πάρτι, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,27%
  7. Πηγαίνοντας σε γυμναστήριο ή κάνοντας αθλήματα εσωτερικού χώρου, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,27%.
  8. Φεύγοντας από το σπίτι για να πάμε στη δουλειά, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,2%.
  9. Κάνοντας χρήση ταξί, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,19%.
  10. Χρησιμοποιώντας τρένο ή τραμ, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,18%. Το ίδιο ισχύει και για όσους επισκέπτονται αισθητικό, κομμωτή ή κουρέα.

Πηγή: instanews.gr