Μη δίνεις σημασία στο τεστ: Το σύμπτωμα που εμφανίζουν 7/10 «φωνάζει» ότι κόλλησες Όμικρον 5

Η υποπαραλλαγή Όμικρον 5 του κορωνοϊού επικρατεί κατά συντριπτική πλειοψηφία στα νέα κρούσματα που σημειώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο έχοντας μεταλλάξει τους τελευταίους μήνες ακόμα και τα κύρια συμπτώματα εκδήλωσης της νόσου στους μολυσμένους από τον covid-19, όπως αναφέρει νέα μελέτη με μεγάλο δείγμα ασθενών.

Σύμφωνα με ερευνητική ομάδα βρετανών επιστημόνων που μελετάει εκατομμύρια εθελοντές, η υποπαραλλαγή Όμικρον 5 υπερβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις την προστασία από τα εμβόλια, ακόμα και στους πλήρως εμβολιασμένους, δημιουργώντας μία σειρά νέων συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα της μελέτης Zoe Health, το πιο συχνό σύμπτωμα στους πλήρως εμβολιασμένους είναι η φαρυγγίτιδα σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 63% των νέων κρουσμάτων νοσούντων από τη λοίμωξη. Τα άλλα συμπτώματα κατά σειρά πιο συχνής εμφάνισης στους ασθενείς από την υποπαραλλαγή είναι:

  1. Το συνάχι
  2. Η ρινική συμφόρηση
  3. Ο επίμονος βήχας
  4. Ο πονοκέφαλος

«Τα συμπτώματα που προκαλεί ο κορωνοϊός αλλάζουν διαρκώς. Αυτό πιθανώς σχετίζεται με το ότι κατά κανόνα αρρωσταίνουν λιγότερο σοβαρά τα εμβολιασμένα άτομα. Επιπλέον, πολλά κρούσματα αναφέρονται πλέον από τους νέους, οι οποίοι αναπτύσσουν διαφορετικά και συνήθως ηπιότερα συμπτώματα», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Dr. Tim Spector, καθηγητής Γενετικής Επιδημιολογίας στο Kings College του Λονδίνου

Πηγή: instanews.gr