Μία απλή πατέντα για να μην σου κλέψουν το αυτοκίνητο (+video)

Καθημερινά κλέβονται δεκάδες αυτοκίνητα και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά δεν βρίσκονται ποτέ. Άραγε υπάρχει τρόπος να αποτρέψεις τους κλέφτες; Δείτε μία απλή πατέντα που θα σας σώσει από δυσάρεστες καταστάσεις…

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να ζήσει ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου είναι να του το κλέψουν. Τη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο ένας κρύος ιδρώτας διαπερνά το σώμα του. Χιλιάδες σκέψεις περνούν από το μυαλό και ξεκινά μία σπαζοκεφαλιά για το τι έχει συμβεί και πώς.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο το πρώτο πράγμα που πρέπει ο καθένας να κάνει είναι να απευθυνθεί στην αστυνομία. Εκεί θα καταγράφουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, τα αντίστοιχα του οχήματος και το μόνο που έχει να κάνει είναι να περιμένει.

Στην εποχή του διαδικτύου, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αναρτήσουμε στοιχεία του οχήματος μαζί με φωτογραφίες στα social media και να απευθυνθούμε και σε ομάδες που ασχολούνται με κλοπές οχημάτων. Όσο πιο γρήγορα το πράξουμε τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Το αυτοκίνητο μπορεί να εκκινήσει ακόμα και χωρίς κλειδί αρκεί να μπριζώσεις την OBD με έναν (συγκεκριμένο) υπολογιστή
Πρόληψη…

Από την άλλη υπάρχει και η πρόληψη για να μην φτάσουμε να τρέχουμε να βρούμε το κλεμμένα μας αυτοκίνητο. Το βασικότερο όλων είναι να έχουμε το όχημα ασφαλισμένο για κλοπή οπότε ότι και να συμβεί θα αποζημιωθούμε (μετά από κάποιους μήνες). Ωστόσο υπάρχουν και άλλες λύσεις όπως GPSκλείδωμα τιμονιού με ειδικό μπαστούνι και δεκάδες άλλες πατέντες που σίγουρα είναι χρήσιμες.

Μία από αυτές μας προτείνει και ο μηχανικός Ηρακλής Κισσανδράκης. Όπως θα δείτε χαρακτηριστικά ένας τρόπος είναι να αλλάξουμε τη θέση της OBD για να μην μπορεί ο κλέφτης να εκκινήσει με laptop το αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη πατέντα είναι ιδιαίτερα προσιτή καθώς κοστίζει 30-50 ευρώ. Δείτε το σχετικό video και θα καταλάβετε πώς γίνεται…



Πηγή: newsauto.gr