Μία μαγική βραδιά στην πλατεία Αργοστολίου (pics)

Μια μαγική βραδιά χθες στην Πλατεία Αργοστολίου από το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου και την τιμητική συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Κιάτου.

Όσοι βρέθηκαν στην πλατεία χθες το βράδυ ασφαλώς δεν θα ξεχάσουν το θέαμα που παρακολούθησαν. Ήταν μια Μουσικοχορευτική εκδήλωση με αναβίωση του εθίμου “Αη Γιάννης ο Κλήδονας ή Λαμπαδιάρης, επίσης παρουσιάστηκε ένα έθιμο που διατηρήθηκε για πολλά χρόνια στην περιοχή της συνοικίας των Λεγατάτων- Μαρτσελάτων στο Ληξούρι. Πρόκειται για το έθιμο “Ο Γληγοράκης”. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γι αυτό το έθιμο  Εδώ      Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση όλων των χορευτικών τμημάτων στην Πλατεία.

Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια ήταν της Προέδρου του ΛΕΑ κ. Ευρώπης Μοσχονά – Μαραγκάκη. Υπεύθυνη προγράμματος, έντυπου Υλικού κλπ η κ. Ειρήνη Μοσχονά – Καρκαβέλα. Τραγούδησαν οι Μουσικοί Λαμπρογιάννης Πεφάνης, Γρη. Βλαχούλης, Παν. Σκλάβος και πάτροκλος Βικάτος. Η παρουσίαση του προγράμματος από την Ελένη Κουνάδη, Σοφία Ζαχαράτου και Βάσω Χαλιώτη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από την Πρόεδρος του ΛΕΑ κ. Ευρώπη Μοσχονά – Μαραγκάκη από την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων από το Κιάτο κ. Άννα Φιλίπου, από τον Δήμαρχο κ. Αλ. Παρίσης και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελο Κωνσταντάκη.

Τι άλλο μπορούμε να γράψουμε για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν όλα τα παιδιά, από πολύ μικρά μέχρι …. παιδιά μεγάλα. Συγχαρητήρια σε όλους, ιδιαίτερα στην  ψυχή της ΛΕΑ κ. Ευρώπη Μοσχονά – Μαραγκάκη.

Σε λίγο το video

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr