Εξελίξεις στο θέμα της διαθήκης που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης καθώς σήμερα άνοιξε μια εκ των πέντε που είχε συντάξει, πιθανότατα η τελευταία.

Στη διαθήκη του ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά και στον Νίκο Κουρή, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τον ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους κληρονόμους του να μην του το απαγορεύσουν.

Παράλληλα, ζητά από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό το το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Ο Νίκος Κουρής από την πλευρά του υποστηρίζει πως ο Μίκης Θεοδωράκης είναι βιολογικός του πατέρας και σκοπεύει να το αποδείξει με εξέταση DNA.

H Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη και έκανε ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην μπορεί να συστήνεται ως «Νίκος Θεοδωράκης» με το δικαστήριο να εκδίδει προσωρινή εντολή όπου του απαγορεύεται να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής έστειλε εξώδικο στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη και ζητά να επισκεφθούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή για να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν είναι αδέρφια

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΛηξούρι: Τα Λαγκαδάκια χώρος εναπόθεσης αδρανών υλικών…(εικόνες)
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Η συγκέντρωση συνδικαλιστικών φορέων στο Αργοστόλι κατά της ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα του λαού της Σάμης και των φορέων του νησιού μας (εικόνες)