Μίνι καύσωνας το σαββατοκύριακο, βροχές πάλι από Δευτέρα (vid)

Τα… τρελά του καιρού συνεχίζονται, καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμη και τους 35 βαθμούς Κελσίου μέσα στο σαββατοκύριακο (38 στη Θεσσαλία), αλλά τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη αναμένονται ξανά βροχές και καταιγίδες!

Μίνι καύσωνας αναμένεται από αύριο, και για όλο το σαββατοκύριακο, στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας. Κάτι, ωστόσο, που δεν θα κρατήσει για πολύ, με τον καιρό να συνεχίζει τα… τρελά του από Δευτέρα!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, «το σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει στη Θεσσαλία, λόγω του νοτιοδυτικού ανέμου, που είναι τοπικός άνεμος, τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι μια αντιπροσωπευτική θερμοκρασία γύρω στους 35 βαθμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Πάλι βροχές από Δευτέρα

Ωστόσο, ο κος Κολυδάς είπε πως «θα έχουμε βελτιωμένο καιρό, αλλά τη Δευτέρα θα αρχίσει να χαλάει και θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος αστάθειας στη χώρα μας, πάλι με μπόρες και καταιγίδες. Τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη».

Παρ’ όλα αυτά, «θα είναι προσωρινό αυτό, γιατί μετά στρώνει η κατάσταση» συμπλήρωσε ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ.

Πηγή: gazzetta.gr