Μήνυμα 112 στην Ηλεία – Εκκενώνονται ο Δούκας και οι Μηλιές – Τηλεοπτικά συνεργεία εγκλωβίστηκαν στην Νεμούτα

Εκτός ελέγχου συνεχίζει να είναι η φωτιά στην Ηλεία, καθώς εκκενώνονται και άλλα χωριά.

Συγκεκριμένα, με μήνυμα από το 112 εκκενώνονται οι Μηλιές και ο Δούκας.

Τραγική είναι η κατάσταση και στη Νεμούτα στην Ηλεία καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους.

 

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, νωρίτερα δόθηκε σήμα να εκκενωθεί η Αχλαδινή, καθώς η φωτιά κινείται προς τον οικισμό.

Δραματικές είναι οι εκκλήσεις των κατοίκων του χωριού για να σώσουν ότι σώζεται.

Στη Νεμούτα οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει πλέον την περιοχή, μαζί και κάθε ελπίδα να σωθούν τα σπίτια και οι περιουσίες τους.

Αποκλεισμένοι στην είσοδο του χωριού Νεμούτα της παραμένουν δημοσιογράφοι και τεχνικοί τηλεοπτικών σταθμών και μέσων ενημέρωσης που βρέθηκαν στο σημείο για να μεταδώσουν τις εξελίξεις των πυρκαγιών.

Ωστόσο προς το παρόν δεν κινδυνεύουν.

Αναζωπυρώσεις σε Λατζόι και Δερβένι

Την ίδια ώρα, νέα αναζωπύρωση της φωτιάς εκδηλώθηκε στο χωριό Λατζόι. Σημειώνεται ότι έχει δοθεί ήδη από την Παρασκευή εντολή εκκένωσης του χωριού.

Επίσης σύμφωνα με το patrisnews.com, υπήρξε αναζωπύρωση στο λόφο Δερβένι στο οικισμό Δούκα λόγων των ισχυρών ανεμών επεκτάθηκε και απειλεί τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Λόγω του ανέμου το μέτωπο που πριν λίγη ώρα ήταν οριοθετημένο, ξαφνικά άλλαξε κατεύθυνση και απειλεί τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Οι κάτοικοι χωρίς να έχουν κανένα όχημα της πυροσβεστικής αυτή τη στιγμή προσπαθούν να το περιορίσουν ενώ χτυπάνε τις καμπάνες της εκκλησιάς για να προειδοποιήσουν για τις φλόγες.