Μονεμβασιά: «Πάτησε το κεφάλι του τραυματία με την πίσω δεξιά ρόδα»! Ανατριχιάζουν οι καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων

Ανατριχιαστικές είναι οι καταθέσεις δύο ακόμα ανθρώπων που βίωσαν τις στιγμές τρόμου με τον 52χρονο να παρασύρει και να σκοτώνει τους δύο 77χρονους το βράδυ του Σαββάτου στην Μονεμβασιά.

Τα όσα περιγράφουν σύμφωνα με πληροφορίες στις καταθέσεις τους είναι συγκλονιστικά. Μάλιστα όπως αναφέρει ο πρώτος από τους δύο αυτόπτες μάρτυρες το ένα από τα δύο θύματα χρησιμοποίησε τα χέρια του, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από τις ρόδες του οχήματος του 52χρονου.

“Ενώ κινούμουν προς το κέντρο της Μονεμβασιάς συνάντησα το αντιθέτως κινούμενο δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν ο ΔΝ ΣΑ. Πίσω τους ακολουθούσε ένα λευκό fiat. Έχοντας περάσει από το σημείο που βρισκόμουν εγώ κατέβηκα αμέσως κάτω από το αυτοκίνητο και είδα πεσμένο το μηχανάκι και δύο μέτρα περίπου πιο κάτω δύο άτομα κάτω α0πό το λευκό fiat ενώ προεξείχε το πόδι του ενός. Έτρεξα κοντά στο αυτοκίνητο και άρχισα να φωνάζω δυνατά και να χτυπάω με τα χέρια μου το καπό του αυτοκινήτου λέγοντας του οδηγού να σταματήσει να γκαζώνει γιατί βρίσκονταν δύο άτομα κάτω από το αυτοκίνητο, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί και ζητούσαν βοήθεια. Παρά τις παρεκκλίσεις και φωνές να σταματήσει ο οδηγός να γκαζώνει το αυτοκίνητο για να φύγει από το σημείο, δεν ανταποκρίνονταν και δεν άκουγε καθόλου. Οι ρόδες του αυτοκινήτου δεν είχαν πρόσφυση με το οδόστρωμα λόγω του εγκλωβισμού των δύο ατόμων, με αποτέλεσμα το όχημα να είναι ακινητοποιημένο. Ο ΣΑ με έπιασε με τα χέρια του από το πόδι και κατάφερε να απεγκλωβιστεί, έτσι το αυτοκίνητο βρήκε πρόσφυση στο οδόστρωμα και έφυγε από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα παρασύροντας τον ΔΝ”.

“Πάτησε το κεφάλι του τραυματία”

Ένας ακόμη κάτοικος της περιοχής που έσπευσε στο σημείο της παράσυρσης αμέσως προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε έναν από του δύο τραυματίες, ενώ κάλεσε και το ΕΚΑΒ.

“Μέχρι να φτάσει ο γιατρός καθόμουν πάνω από τον τραυματία και έλεγχα την αναπνοή του. Στο σημείο του ατυχήματος υπήρχε ήδη περιπολικό της αστυνομίας και είχαν κλείσει την οδό εκτρέποντας την κυκλοφορία σε παράδρομο ενώ λίγο μετά ήρθε και μια μηχανή της αστυνομίας. Καθώς ήμουν πάνω από τον τραυματία είδα ένα αυτοκίνητο χρώματος λευκού να κατευθύνεται προς το μέρος μας μη κόβοντας ταχύτητα, παρασύροντας τους κώνους της αστυνομίας. Πεταχτήκαμε στην άκρη και ο οδηγός του οχήματος παρέσυρε τον τραυματία, πέρασε δίπλα από το μηχανάκι και τα δύο οχήματα της αστυνομίας και κατευθύνθηκε προς Νεάπολη, στρίβοντας δεξιά στην Εθνική Τράπεζα” είπε σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως αναφέρει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος διατηρεί μονάδα υγείας στην περιοχή, πληροφορήθηκε από άλλους διερχόμενους ότι υπήρχε άλλος ένας τραυματίας. “Ακολούθησα πεζός την πορεία του αυτοκινήτου. Περίπου διακόσια μέτρα μετά αντίκρισα στη μέση του οδοστρώματος, στο ύψος του ανθοπωλείου, τον άνθρωπο που πριν ήταν τραυματισμένος, σε πολύ βαρύτερη μορφή με ακανόνιστα άκρα, με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εμφανή εγκαύματα σε όλο του το σώμα με μόνο κοιλιακές αναπνοές και μηδέν επίπεδο συνείδησης. Μετά από λίγη ώρα και ενώ οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει και αυτό το σημείο με κώνους και προσπαθούσαν να εντοπίσουν το όχημα, επέστρεψε το ίδιο όχημα, αυτή τη φορά από Νεάπολη κινούμενο με μικρή ταχύτητα. Έκανε ελιγμό και πέρασε αριστερά από τον τραυματία με μικρή ταχύτητα, ενώ επιστρέφοντας στο ρεύμα κυκλοφορίας του με την πίσω δεξιά ρόδα πάτησε το κεφάλι του τραυματία”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: newsit.gr