Μονή Πετράκη: Σοβαρά δύο Μητροπολίτες από την επίθεση με το καυστικό υγρό – Ποιος είναι ο δράστης

«Πάγωσε» η χώρα στο άκουσμα της είδησης για επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον αρχιερέων στην Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του newsit.gr, ένας ιερέας για τον οποίο είχε προγραμματιστεί συνοδικό δικαστήριο, φέρεται να επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον των αρχιερέων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο ιερέας φέρεται να καθαιρέθηκε «μπούκαρε» σε αίθουσα και επιτέθηκε με το καυστικό υγρό εναντίον των αρχιερέων, ενώ συνελήφθη στην προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο.

Οι τραυματίες όπως προαναφέραμε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως οι έξι είναι Μητροπολίτες κι ο έβδομος ένας φύλακας.

Αρχικά και οι επτά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ τρεις εξ αυτών έχουν πιο σοβαρά τραύματα -κυρίως στα χέρια και το πρόσωπο- και διακομίζονται στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με το Mega, δύο εξ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος και ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Κύριλλος.

Τραυματίες είναι επίσης οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Κασσάνδρειας και Ζακύνθου, ενώ ο δράστης είναι έχει μεταφερθεί ήδη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την Μονή Πετράκη

  Μονή Πετράκη

Ποιος είναι ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας που επιτέθηκε με το καυστικό υγρό είναι από την Βέροια, ο οποίος είχε παραπεμφθεί από τον Μητροπολίτη Βέροιας για πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Επιπλέον, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει αυτή την ώρα στο ΓΝ Λαϊκό, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης – Γιάννα Σουλάκη – Λευτέρης Σουχάιμπ.

Πηγή: newsit.gr