ΜΠΑΜ στην ελληνική τηλεόραση – Το νέο κανάλι που θα ταράξει τα νερά

Μια κίνηση βόμβα φαίνεται πως είναι στα σκαριά και αναμένεται να ανατρέψει τα δεδομένα στο χώρο των ελληνικών media και συγκεκριμένα της ελληνικής τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα πυκνώνουν οι πληροφορίες και τα ρεπορτάζ που λένε πως ο όμιλος του ΣΚΑΪ ετοιμάζεται να παίξει «επιθετική» μπάλα στο χώρο των media και να κερδίσει χώρο τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο.

Νεότερες πληροφορίες , λοιπόν, κάνουν λόγο για κίνηση ματ του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα από το να κλείσει μια μεγάλη συμφωνία για την εξαγορά ενός νέου τηλεοπτικού καναλιού.

Το παρασκήνιο και τις περισσότερες πληροφορίες γύρω από αυτή τη δραστηριότητα του ηγέτη του ομίλου του ΣΚΑΪ, αποκαλύπτει ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ ο Γιάννης Αλαφούζος είναι σε επικοινωνία και σε διαπραγματεύσεις με τον Γιώργο Καρατζαφέρη για την εξαγορά των δικαιωμάτων του τηλεοπτικού σταθμού ART ΤV.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που κάνουν λόγο για συζητήσεις που ήδη έχουν φτάσει μια ανάσα πριν από τη συμφωνία, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως το deal για την εξαγορά του καναλιού έχει επί της ουσίας κλείσει και αυτή τη στιγμή μένουν μόνο οι ανακοινώσεις και τα τυπικά της συμφωνίας.

Πάντως αυτή η κίνηση του Γιάννη Αλαφούζου εφόσον ολοκληρωθεί θα αποτελεί την πραγματοποίηση ενός οράματος που έχει εδώ και χρόνια διατυπωθεί από τον ισχυρό άντρα του ΣΚΑΪ. Δηλαδή την πλαισίωση του ΣΚΑΪ με έναν περιφερειακό σταθμό: τη δημιουργία του περίφημου ΣΚΑΪ 24.

Εκτός όμως από τις παραπάνω κινήσεις στην τηλεοπτική αγορά, ο Γιάννης Αλαφούζος προχωράει σε σημαντικές κινήσεις και στο ραδιόφωνο με τον όμιλο του ΣΚΑΪ να έχει εξαγοράσει πριν λίγες μέρες δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς τον ΜΕΝΤΑ fm και το Pepper. Μένει να δούμε τι ακολουθεί!

Οι κινήσεις του Γιάννη Αλαφούζου σε τηλεόραση και ραδιόφωνο

Τρεις έγιναν, πριν από λίγους μήνες, οι ραδιοσταθμοί του ομίλου του Γιάννη Αλαφούζου, για πρώτη φορά μετά την πώληση του Μελωδία 99.2 πριν 4 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες η συχνότητα των 104 FM πέρασε από τον Μένιο Φουρθιώτη στον ΣΚΑΪ, με χρηματικό τίμημα που ανέρχεται στις 800 χιλιάδες ευρώ.

Ήδη ο ραδιοσταθμός έχει σταματήσει να εκπέμπει ως Party FM, ενώ τις τελευταίες ώρες γίνονται διάφορες τεχνικές δοκιμές με αυξομειώσεις στην ποιότητα και την ένταση του ήχου. Ο Γιάννης Αλαφούζος προσέγγισε κι άλλους ραδιοσταθμούς για εξαγορά αλλά έλαβε αρνητική απάντηση. Τουλάχιστον για τα χρήματα που πρόσφερε.

Μένει να δούμε τον καινούργιο μουσικό προσανατολισμό της συχνότητας. Θα φανούν έξυπνοι στο Φάληρο να στήσουν κάτι διαφορετικό ή θα κάνουν μία από τα ίδια;

Τηλεόραση – Έρχεται ο ΣΚΑΪ 24

Η πορεία του φετινού προγράμματος του ΣΚΑΪ δεν πτοούν τους επικεφαλής του Ραδιοτηλεοπτικού συγκροτήματος του Φαλήρου για μια νέα επένδυση που αφορά στο στήσιμο περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού με ενημερωτικό πρόγραμμα.

Τουλάχιστον εδώ και μια πενταετία εξετάζεται το εγχείρημα της υλοποίησης του ΣΚΑΪ 24 ενός αμιγώς ενημερωτικού τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος θα εκπέμπει σε 24ωρη βάση ενημερωτικό πρόγραμμα με εκπομπές και δελτία ειδήσεων, αλλά και κάποια ντοκιμαντέρ.

Όπως δηλαδή ήταν το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτησία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το ΑΡΤ για την εξαγορά της συχνότητας του τηλεοπτικού σταθμού.

Γιάννης Αλαφούζος: Φουλ επίθεση στο Δ.Σ. της Super League 1 με αιχμές κατά πάντων

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο μέτωπο των media ο Γιάννης Αλαφούζος εξακολουθεί να ηγείται του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Πριν μια εβδομάδα περίπου ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξαπέλυσε βολές κατά πάντως, ενώ έκανε λόγο για παράκεντρα στο ποδόσφαιρο, που εμπλέκουν το «τριφύλλι», και για «εκείνους που κυνηγάνε διαιτητές και χρηματίζουν δημοσιογράφους»!

Αρχικά, ο Γιάννης Αλαφούζος εμφανίστηκε εξοργισμένος κατά της Super League 1 για το το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας και το γεγονός ότι έγιναν σχετικές κινήσεις χωρίς να ενημερωθεί κανέναν.

«Μας έχει ενοχλήσει πολύ ότι η διοργανώτρια συνέστησε εταιρεία χωρίς να γίνει πρώτα συζήτηση στη Super League 1. Αυτά τα θέματα συζητούνται στο συμβούλιο και παίρνονται αποφάσεις», είπε ο ισυχός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και συνέχισε: «Κάποια παράκεντρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάνε για τον Παναθηναϊκό, ότι χρησιμοποιούμε δήθεν αθέμιτα μέσα, όταν η χώρα είναι πολύ μικρή και ξέρουν όλοι ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με διαιτητές.

Αντιθέτως, στη Λαμία είχαμε τον διαιτητή Φωτιά, που επέτρεψε το πολύ σκληρό παιχνίδι, το οποίο είχε συνέπεια τους σοβαρούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών μας, ενώ εκείνος ορίστηκε κανονικά μετά από μία εβδομάδα».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, που προορίζεται ως ο επικεφαλής της επαγγελματικής διαιτησίας και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο: «Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τον Κλάτενμπεργκ, τόσο για το παρόν, όσο και το παρελθόν, αλλά και για τον Μπαλτάκο».

Η απάντηση Καζναφέρη και η αντίδραση Αλαφούζου

Απάντηση υπήρξε από τον Γιώργο Καζναφέρη, που εκπροσωπούσε τη Λαμία: «Να συγχαρούμε τον Παναθηναϊκό για την πορεία του. Η Λαμία δεν παίζει αντιαθλητικά. Οι τραυματισμοί προέκυψαν από ατυχία: Ο ένας ήταν από στραβοπάτημα και του Ιωαννίδη από μία μονομαχία με τον Κορνέζο. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

Ο Γιάννης Αλαφούζος αντέδρασε λέγοντας: «Ήμουν σαφής σε αυτό που είπα. Δεν κατηγόρησα τη Λαμία, αλλά τον διαιτητή, που δεν πήρε μέτρα στον πειθαρχικό έλεγχο και έτσι επέστρεψε στους ποδοσφαιριστές, που δεν τιμωρούνταν, να μπορούν να παίξουν πιο σκληρά. Εμάς το πρόβλημά μας είναι γιατί δεν τον τιμώρησαν και μετά από μία εβδομάδα ορίστηκε πάλι κανονικά».

Και κατέληξε: «Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι το 50-50. Δέκα χρόνια τώρα ξέρετε τη στάση μας. Εμείς κ.Καζναφέρη δεν κυνηγάμε διαιτητές, ούτε χρηματίζουμε δημοσιογράφους όπως ενδεχομένως κάνουν οι σύμμαχοί σας»!

Πηγή: newsme.gr