Μυστηριώδης θάνατος διασωληνωμένου με κορονοϊό στον Ερυθρό Σταυρό

Έρευνα και για εγκληματική ενέργεια είναι σε εξέλιξη στον Ερυθρό Σταυρό μετά από θάνατο 76χρονου ασθενούς που ήταν διασωληνωμένος και νοσηλευόταν με κορονοϊό.

Ο θάνατος αυτός κίνησε τις υποψίες των γιατρών καθώς το μηχάνημα με το οποίο ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν διασωληνωμένος σταμάτησε ξαφνικά να λειτουργεί. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και άλλος ένας ασθενής ένας 58χρονος που ήταν στον ίδιο θάλαμο.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Α ΥΠΕ Αττικής, Παναγιώτη Στάθη ο ίδιος κάλεσε την ασφάλεια να επιληφθεί του θέματος καθώς ο άλλος ασθενής 58 ετών, εμφάνιζε ήπια ψυχολογικά προβλήματα αλλά αναγκαστικά νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με κορονοϊό λόγω της πληθώρας των περιστατικών.

Η αστυνομία κλήθηκε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο κάποιος να αποσύνδεσε το μηχάνημα ή ακόμα και να έκανε δολιοφθορά στα καλώδια. Αυτό που εξετάζεται επίσης είναι αν το μηχάνημα είχε τεχνική βλάβη ή αν τελικά όλα οφείλονται ακόμα και σε ανθρώπινο λάθος.

Μιλώντας στο newsit.gr ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος είπε ότι οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διασωληνωμένος άνδρας ήταν σε απλό θάλαμο νοσηλείας με άλλον ασθενή στον οποίο είχε γίνει και ψυχιατρική εκτίμηση.

Περιγράφει πως όταν μπήκε η γιατρός διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κοιτάζοντας το μόνιτορ είδε ότι ο ασθενής είχε όπως λένε οι γιατροί ισοηλεκτρική γραμμή. Ήταν δηλαδή νεκρός. Προσπάθησε να του κάνει ανάνηψη και φώναξε και άλλον γιατρό.

Μιλώντας επίσης στο newsit.gr η κα Βούλα Γεωργάκη, Πρόεδρος των Εργαζομένων στον Ερυθρό Σταυρό είπε: «Ακούστηκε ο συναγερμός από το μόνιτορ και τότε η γιατρός πήγε στο θάλαμο, όπου είδε σε ευθεία γραμμή την ισοηλεκτρική γραμμή, σημάδι ότι έχει επελθει ο θάνατος. Το πρωτο συμπέρασμα που βγάζει το νοσοκομείο είναι ότι το σωληνάκι πρέπει να έφυγε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Ο 76χρονος που είχε κορονοϊό ήταν διασωληνωμενος, εκτός ΜΕΘ, σε θάλαμο μαζι με έναν ακόμα άσθενη. Ο άλλος ασθενής δεν αντιμετωπίζε κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα, καθώς του είχαν γίνει όλες οι παραίτητες εκτιμήσεις που γίνονται σε όσους μπαινουν στο νοσοκομείο με κορονοϊό.

Η υπόθεση είναι στην Κρατική Ασφάλεια και αναμένεται να το αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Πηγή: newsit.gr