Να προσφέρουμε τον οβολό μας για την διαιώνιση της μνήμης της Κυριακούλας Γασπαρή

Ο πίνακας με τις φωτογραφίες της Κυριακούλας Γασπαρη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αν και πέρασαν τρία 24ωρα από την κηδεία της Κυριακούλας Γασπαρή (Kyriakoula Gasparis), εντούτοις στο νου μου έρχονται και παρέχονται οι σκηνές από τραγικές στιγμές που βίωσαν εκατοντάδες συγγενών και φίλων, συμμαθητών και συμφοιτητών, καθηγητών και δασκάλων, καθώς επίσης και των μελών της κοινότητας της Αγίας Μαρκέλλας στο Γουάνταγκ του Λονγκ Αϊλαντ που το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν προσέλθει για το στερνό αντίο.

Ήταν αν όχι η πρώτη, τουλάχιστον μια από τις ολίγες φορές που είδα μαυροφορεμένα άτομα όλων των ηλικιών να παραμένουν στο λιοπύρι με τα βλέμματα στην είσοδο του ναού όπου βαφτίστηκε, μεγάλωσε και ανάδειξε το ηγετικό της ταλέντο η Κυριακούλα. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που ουδείς ασχολούνταν με τα κινητά τηλέφωνα.

Η Κυριακούλα, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγο μετά της 1ης Ιουλίου 2020 σε τροχαίο δυστύχημα στο Λέβιτάουν του Λονγκ Αϊλαντ βυθίζοντας σε πένθος τους γονείς της Γιώργο και Ρένα και τους λοιπούς συγγενείς.

H αείμνηστη ήταν φοιτήτρια στο Τμήμα Βιοεπιστημών του Πολιτειακού Πανεπιστήμιου στο Φάρμινγκτέιλ, γεμάτη ζωντάνια και όνειρα τα οποία έμειναν μεσοδρομίς.

Η οικογένεια αποφάσισε να διαιωνίσει τη μνήμη της συμμετέχοντας δυναμικά στο έργο της εικονογράφηση του ναού της Αγίας Μαρκέλλας και την αφιέρωση εικόνας στην μνήμη της.

Η Ειρήνη Μπαχά αμέσως μετά την κηδεία της άνοιξε ειδικό λογαριασμό στον ιστότοπο www.gofundme.com για την εκπλήρωση του πόθου της οικογένειας. Στην έκκλησή της ανταποκρίθηκαν 381 δωρητές οι οποίοι μέχρι και το μεσημέρι της 6ης Ιουλίου προσέφεραν το ποσό των $22.050.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν όσους μπορούν και επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια της Ειρήνης και της οικογένειας της Κυριακούλας κάνοντας κλικ στο : https://www.gofundme.com/f/kyragasparis?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=m_pd+share-sheet&fbclid=IwAR00QgYzLvdBznptJg1X0a0NWUbMOwayINwR73W4__9JtcZU0tig3-X3xx8

Στιγμιότυπο απόι την κηδεία της 20χρονης Κυριακούλας Γασπαρή στον ιερό ναό της Αγίας Μαρκέλλας στο Γουάνταγκ του Λονγκ Αϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο οι χαροκαμένοι γονείς Γιώργος και Ρένα Γασπαρή, ενώ εξέρχονται από τον ναό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.Πηγή: anamniseis.net