Νέα έκρηξη σε κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – Πού εντοπίζεται μεγάλη εστία κορονοϊού

Νέο αρνητικό ρεκόρ αναμένεται σήμερα να σημειωθεί στα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, καθώς εντοπίζεται νέα εστία κορονοϊού όπου θα ανακοινωθούν πολλές μολύνσεις.

Αναλυτικά, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, διαρκώς αυξάνονται τα κρούσματα σήμερα από τον κορονοϊό στο Καρά Τεπέ, στη νέα δομή για πρόσφυγες στη Μυτιλήνη.

Μέχρι τώρα έχουν μπει στον καταυλισμό 5.500 πρόσφυγες, ενώ σε 4.000 εξ αυτών έχουν γίνει τεστ για κορονοϊό. Από τους 4.000 ελέγχους έχουν προκύψει μέχρι τώρα 168 άτομα θετικά στον κορονοϊό, αριθμός που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα αυξηθεί εντός της ημέρας, προσεγγίζοντας ή ακόμη και ξεπερνώντας τα 200 θετικά κρούσματα.

Κορονοϊός – Νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Με βάση λοιπόν τα τελευταία δεδομένα αλλά και όσα ανακοινώθηκαν χτες από τον ΕΟΔΥ, σήμερα αναμένεται νέα έκρηξη σε κρούσματα. Υπενθυμίζεται ότι χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 359 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 21 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 14.400, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες. Τα 2.500 (17,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 6.070 (42,2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Εξήντα εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι 21 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 87,0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 178 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Επιπλέον, καταγράφηκαν άλλοι εννέα θάνατοι, ενώ συνολικά στη χώρα οι θάνατοι είναι 325. Από αυτούς οι 121 (37,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη και το 96,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταφορά μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Συνεχίζεται σήμερα η αστυνομική επιχείρηση στο Καρά Τεπέ με στόχο να οδηγηθούν στη νέα δομή που δημιουργήθηκε στην περιοχή πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στους δρόμους, για 10η ημέρα μετά τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας. Έως και χθες το βράδυ στη νέα δομή είχαν μπει 5.000 άτομα από τους 12.000 συνολικά άστεγους.

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την καγκελάριο της Γερμανίας, ‘Ανγκελα Μέρκελ με αντικείμενο συζήτησης τους τρόπους επιχειρησιακής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη νέα μόνιμη δομή που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο.

Πηγή: dikaiologitika.gr