Νέες «παγίδες» στα ΑΤΜ: Έτσι κλέβουν κωδικούς καρτών χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς!

Νέους τρόπους που χρησιμοποιούν απατεώνες για να αποσπούν τους κωδικούς χρεωστικών και πιστωτικών καρτών αλλά και στοιχεία για αυτές από το ΑΤΜ, ανακάλυψε η αστυνομίας του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανακάλυψε κάμερες πολύ μικρού μεγέθους που οι δράστες κατάφεραν ουσιαστικά να «ενσωματώσουν» σε ΑΤΜ του Λονδίνου και φυσικά είναι σχεδόν αδύνατον να τραβήξουν την προσοχή ενός ανυποψίαστου κατόχου κάρτας, εάν δεν είναι υποψιασμένος. Για την ακρίβεια το μόνο που θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς είναι μια πολύ μικρή τρύπα, η οποία όμως δύσκολα θα κινούσε υποψίες. Ακόμα ένας τρόπος που παγιδεύει τα προσωπικά σας στοιχεία, μετά από αυτόν εδώ, που είναι το ίδιο διαδεδομένος.

Η κάμερα είναι συνήθως κρυμμένη σε ένα περίβλημα που τοποθετείτε πάνω από την εσοχή από όπου εξάγονται τα χαρτονομίσματα. Η δε γωνία, είναι ιδανική για να μπορεί να καταγράφει η κάμερα τους αριθμούς pin της κάρτας.

Η αστυνομία του Λονδίνου εντόπισε μέχρι στιγμής τέσσερα ΑΤΜ στα οποία οι δράστες είχαν τοποθετήσει κάμερες και εφιστούν την προσοχή στους πολίτες ενώ οι αρχές στεγάζονται στενά με τις τράπεζες για την αντιμετώπιση ανάλογων τέτοιων περιστατικών.

Υπάρχει λόγος που τα PIN στα ATM έχουν 4ψήφιο κωδικό – Δεν πάει το μυαλό σας

Απάτη στα ΑΤΜ με κλοπή PIN

 

Αυτός είναι ο σημαντικός που τα PIN στα ATM έχουν 4ψήφιο κωδικό, που πολλοί από μας δεν το ξέραμε αλλά πρέπει να το μάθουμε.

Το PIN, όπως γνωρίζουμε είναι αναγκαίο για κάθε κίνηση μας, και για αυτό πρέπει να προσέχουμε μην υπάρχουν κρυφές κάμερες που μπορούν να το καταγράψουν.Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα περισσότερα PIN έχουν μόνο 4 ψηφία ή γιατί απαγορεύονται να μπαίνουν κάποιοι αριθμοί; Δεδομένου ότι ένα ΑΤΜ κάνει συναλλαγές χρημάτων δε θα έπρεπε οι κατασκευαστές των ΑΤΜ να ζητούν ένα πιο μεγάλο PIN, εξαψήφιο ή οκταψήφιο όπως γίνεται και με το email μας;

Υπάρχει μια ιστορία πίσω από αυτό. Το ATM “εφευρέθηκε” από το Σκωτσέζο John Adrian Shepherd-Barron, τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη των μηχανημάτων. Κατά τις δοκιμές ο Barron είχε προτείνει και ένα 6-ψήφιο κωδικό PIN.

Ωστόσο, το πρώτο πρόσωπο που χρησιμοποίησε την “εφεύρεση” ήταν η σύζυγός του Caroline, η οποία όμως απέρριψε την ιδέα της χρήσης ενός εξαψήφιου PIN για την εφεύρεσή του συζύγου της, επειδή μπορούσε να θυμηθεί μόνο μέχρι τέσσερις αριθμούς.

Όταν ο Barron επινόησε την ιδέα συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να θυμηθεί τον εξαψήφιο αριθμό που είχε στο στρατό. Αλλά αποφάσισε να το ελέγξει με τη σύζυγό του Caroline.

“Πάνω στο τραπέζι της κουζίνας είπε ότι θα μπορούσε να θυμηθεί μόνο τέσσερις αριθμούς, οπότε χάρη σε εκείνη, τα τέσσερα στοιχεία έγιναν το παγκόσμιο πρότυπο», είπε γελώντας.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές τράπεζες στις μέρες μας που προσφέρουν 6 ψήφιο PIN, για λόγους ασφαλείας, όσοι από εσάς χρησιμοποιούν 4ψήφιο PIN, θα έπρεπε να ευγνωμονούν την Caroline.

Πηγή: Athensmagazine.gr