Νεκρός εντοπίστηκε μετά από τέσσερις ημέρες ο ομογενής γιατρός Θεόδωρος Γιάνναρης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο διακεκριμένος ομογενής Ορθοπεδικός χειρουργός, Δρ. Θεόδωρος Γιάνναρης, ο οποίος αναζητούνταν από το πρωί της Κυριακής, εντοπίστηκε χθες, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 11.00 και ήταν ήδη νεκρός.

Οι πρώτες πληροφορίες για το μοιραίο τέλος του 81χρονου ομογενή γιατρού οι οποίες έφτασαν το πρωί στις «Αναμνήσεις» ήρθαν να αλλάξουν τον ρου της εργασίας μας.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας απαντώντας στα πρώτα ερωτήματά μας στις 10.48 π.μ.  επεσήμανε ότι «δεν υπάρχουν νεότερα προς το παρόν (There are no updates at this time).

Όσο περνούσε η ώρα άλλο τόσο πλήθυναν, διασταυρώνονταν οι πληροφορίες και αυξανόταν η πίεσή μας προς την Αστυνομία.

Ο Γιάννης Μινάρδος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους Γρηγόρη Κουλμπαλίδη, Γιάννη Αμοργιανό, Θεόδωρο Γιάνναρη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στο προτελευταίο ηλεκτρονικό μήνυμα η Αστυνομία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των Αναμνήσεων και έγραψε: «Μάλιστα, ο Άνδρας εντοπίστηκε χθες στις 11.00 και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός. Η οικογένεια ενημερώθηκε» (Yes, the male was discovered yesterday at approximately 1100hrs and was pronounced deceased. Family notification was made).

Η επόμενη δέσμη των ερωτημάτων μας σχετικά με τον τόπο που εντοπίστηκε και τις συνθήκες στις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο ομογενής γιατρός παραμένουν αναπάντητα μέχρι και ετούτη την ώρα.

Η σύζυγός του  Αντωνία, τα δύο παιδιά του και τα εγγόνια του από τότε που δηλώθηκε η εξαφάνισή του προσεύχονταν να εντοπιστεί το γρηγορότερο δυνατόν και να επιστρέψει υγιής στην οικογενειακή του θαλπωρή.

Οι φωτογραφίες του Θεόδωρου Γιάνναρη, που έδωσε η οικογένεια στην Αστυνομία

Μόλις πληροφορήθηκε την μοιραία είδηση η κ. Αντωνία δεν μπορούσε να πιστέψει στο άκουσμα του θανάτου. Και πώς μπορεί να πιστέψει πώς ένας άνθρωπος που έχει σώσει χιλιάδες ζωές και δεν έχει πειράξει κανέναν μπορούσε να έχει τέτοιο μοιραίο τέλος.

Οι τριάντα περίπου ώρες που μεσολάβησαν από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της είδησης για την εξαφάνιση του Δρα. Θεόδωρου Γιάνναρη μέχρι και ετούτη την ώρα δεχτήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα από ομογενείς, οι οποίοι αγωνιούσαν για την τύχη του γιατρού.

Ο Δρ. Θεόδωρος Γιάνναρης είχε γεννηθεί προ 81 ετών στην Δάφνη Καλαβρύτων και ήταν αδελφός των διακεκριμένων καθηγητών και συγγραφέων Γιώργου Γιάνναρη, που απεβίωσε στις 28 Ιουνίου 2015 σε ηλικία 79 ετών και του Νικολάου Γιάνναρη. Η επαγγελματική και επιστημονική σταδιοδρομία του Δρ. Θεόδωρου Γιάνναρη ήταν εφάμιλλη των αδελφών του.

Ο αείμνηστος δεν ήταν μόνο ένας καταξιωμένος επιστήμονας και γιατρός, αλλά και λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και στυλοβάτης κάθε αγαθοεργούς προσπάθειας της ομογένειας.

Μια από τις τελευταίες ερανικές προσπάθειες που φέρει και την σφραγίδα του Δρ. Θεόδωρου και της Αντωνίας Γιάνναρη ήταν η προ ενός ετών εκδήλωση για την κάλυψη των εξόδων για την αγορά και την τοποθέτηση προσθετικού μέλους του Γιάννη Μινάρδου.

Πηγή: anamniseis.net