Νεκρός εργαζόμενος στην καθαριότητα δήμου από κορωνοϊό -Τι καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του

«Δυστυχώς οι εργαζόμενοι του Δήμου μας μετρούμε τον πρώτο νεκρό από τον Κορωνοϊό, έναν συνάδελφο που εργαζόταν πολλά χρόνια στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου», γράφει σε ανακοίνωση της η ΔΑΣ Γαλατσίου.

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους, στην οικογένεια του», αναφέρει και τονίζει:

Αρκετοί είναι οι συνάδελφοι μας που μολύνθηκαν το τελευταίο διάστημα και κάποιοι από αυτούς νόσησαν σοβαρά. Οι επιπτώσεις αυτές δεν είναι άσχετες με την πολιτική της Κυβέρνησης, των Δημοτικών αρχών και εργοδοτών απέναντι στην πανδημία. Δε διστάζουν να θυσιάσουν την προστασία των εργαζομένων, για να προστατεύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων

  • Για αυτό αποφασίζεται η πλήρης χαλάρωση των μέτρων για να «διευκολυνθεί» ο τουρισμός, αλλά στον «πόλεμο κατά της πανδημίας» δεν επιτάσσονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία (αντίθετα αποζημιώνονται αδρά). Ταυτόχρονα, κανένα ουσιαστικό μέτρο δε λαμβάνεται στους χώρους εργασίας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν να είναι εστίες μετάδοσης, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς μέτρα, κτλ.
  • Αντί να γίνει οργανωμένος έλεγχος της πανδημίας με τεστ από ειδικευμένα συνεργεία σε εβδομαδιαία βάση στους χώρους δουλειάς, την ανάγουν σε προσωπική ευθύνη μέσω των σελφ τεστ.
  • Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους είναι στην πρώτη γραμμή ειδικά στις υπηρεσίες καθαριότητας, φροντίδας των κοινοχρήστων χώρων και στις κοινωνικές υπηρεσίες. Με την χρήση των σελφ τεστ σε κάθε σπίτι θα πολλαπλασιασθούν οι κίνδυνοι αφού θα είναι οι μεταφορείς των χρησιμοποιημένων συσκευασιών των σελφ τεστ, δηλαδή νοσοκομειακών απορριμμάτων, από κοινού με τα οικιακά απορρίμματα στις χωματερές.

Άλλωστε η ίδια Κυβερνητική πολιτική είναι που τώρα πάει να μονιμοποιήσει και να ενισχύσει ακόμα παραπάνω τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που είχε ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), με τον ν/σ που προβλέπει πρακτικά την κατάργηση του 8ώρου, της Κυριακάτικης αργίας, της προστασίας ενάντια σε παράνομες απολύσεις, κτλ. Στον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν, να απαντήσουμε με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 3 Ιούνη και στην απεργιακή συγκέντρωση.

ΔΕΝ ΧΑΡΑΜΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΤΟ 8ΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ΟΥ ΚΑΙ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ»

Πηγή: aftodioikisi.gr