Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας για την θαλάσσια σύνδεση του Μεσολογγίου με τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, υποβλήθηκε και νέα αίτηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ζητείται η έγκριση μιας ακόμη ακτοπλοϊκής γραμμής.

Πρόκειται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τη Ζάκυνθο από τη ναυτιλιακή εταιρεία «ΚρυσταλLines, με επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο τύπου «καταμαράν».Στην αίτηση αναφέρεται ως ημερομηνία έναρξης των καθημερινών δρομολογίων η 1ηΜαίου 2019.

Μετά την εξέλιξη αυτή, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνοςαναφέρει : « Το λιμάνι του Μεσολογγίου σταδιακά μετατρέπεται σε πόλο έλξης επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Το μεγάλο έργο διάνοιξης του διαύλου που βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς, αποτελεί  πολύτιμη υποδομή για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης. Η σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια νησιά (αίτημα πολλών δεκαετιών) είναι εφικτή με σοβαρό και ρεαλιστικό σχεδιασμό. Ασφαλώς χαιρετίζουμε τη ακτοπλοϊκή σύνεση του Μεσολογγίου με τη Ζάκυνθο, αισθανόμενοι ως δημοτική αρχή για μια ακόμη φορά δικαιωμένοι από τις εξελίξεις».

ionian (1) ionian (2) ionian (3) ionian (4)

Αναδημοσίευση από http://sinidisi.gr

Προηγούμενο άρθροΤι είναι τώρα αυτό; Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για να εγκρίνει το κόψιμο των …ήδη κομμένων φοινίκων;
Επόμενο άρθροΠάει ο Φοίνικας του PLAZZA