Νέο περιστατικό: 18χρονος με καρδιακή προσβολή μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer

2019 Wuhan nCoV CoronaVirus Vaccine Concept. 3d Render

Νέο περιστατικό σε έφηβο που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού μετά το εμβόλιο της Pfizer, ένα περιστατικό που βλέπει το «φως» της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά από την σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε ένας 19χρονος αθλητή από το Οχάιο των ΗΠΑ, που εμφάνισε βαριάς μορφής οξεία μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer.

Συγκεκριμένα ένας 18χρονος από το Σπρίνγκντεϊλ του Αρκάνσας των ΗΠΑ έπαθε καρδιακή προσβολή μετά την λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου COVID της Pfizer. 

Μιλώντας στο «The Defender» του Robert F. Kennedy, Jr., ο Ησαΐας Χάρις είπε ότι έλαβε την πρώτη δόση του Pfizer στις 8 Απριλίου και την δεύτερη δόση στις 30 Απριλίου. Μέσα σε 12 ώρες από την δεύτερη δόση, ο έφηβος εμφάνισε πυρετό και ρίγη. Ο πατέρας του, Τζάστιν Χάρις, αρχικά δεν έδωσε σημασία, αν και τα συμπτώματά του δεν ήταν σοβαρά.

Ωστόσο, μέσα σε 48 ώρες από την δεύτερη δόση, η καρδιά του Ησαΐα άρχισε να πονάει «πολύ άσχημα» και τα πράγματα άρχισαν να χειροτερεύουν γρήγορα. Ο Χάρις είπε ότι ανησυχούσαν πολύ όταν ο γιος τους άρχισε να δυσκολεύεται στο να αναπνέει.

«Τον πήγαμε στο νοσοκομείο, αλλά δεν πήραν στα σοβαρά την κατάστασή του», είπε ο Χάρις. «Περιμέναμε στην αίθουσα αναμονής για πάνω από δύο ώρες και μετά τον παράτησαν σε έναν διάδρομο για έξι ώρες. Τα πράγματα γίνονταν όλο και χειρότερα. Ξαφνικά υπέστη καρδιακή προσβολή και ένας από τους πνεύμονές του γέμισε με υγρό».

Ο Χάρις είπε ότι η γυναίκα του – που ήταν η μόνη που της επέτρεψαν να βρίσκεται πλάι στον Ησαΐα στον διάδρομο λόγω των περιορισμών COVID – είπε στο προσωπικό πολλές φορές ότι ο γιος της έπαθε καρδιακή προσβολή και τον έβαλαν σε ένα δωμάτιο.

Από ένα σημείο και μετά, το 80% της καρδιάς του Ησαΐα είχε φλεγμονή και μόνο το 40% λειτουργούσε. Τα επίπεδα τροπονίνης του Ησαΐα ήταν τόσο υψηλά, που οι γιατροί παραδέχθηκαν, ότι είχε υποστεί καρδιακή προσβολή.

«Οι γιατροί εξακολουθούν να αρνούνται ότι ήταν το εμβόλιο», είπε ο Χάρις. «Δεν ήθελαν να πουν ότι ήταν αυτό. Στην συνέχεια, μια νοσοκόμα έφερε μια μελέτη που δείχνει ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει μυοκαρδίτιδα».

Σημειώνεται πως ο EMA και ο CDC εντόπισαν ότι υπάρχει κάποια συσχέτιση με τα εμβόλια Pfizer και την μυοκαρδίτιδα, ωστόσο χρειάζονται περισσότερα δεδομένα.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας του CDC έχουν επαληθεύσει εκατοντάδες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας σε άτομα ηλικίας 30 ετών και ερευνούν και άλλες αναφορές.

Περιστατικά μυοκαρδίτιδας στην Ελλάδα που ενδέχεται να σχετίζονται με εμβολιασμό με mRNA εμβόλια εξετάζει και ο ΕΟΦ σύμφωνα με την Μαρία Τσόλια μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών και της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Ο 18χρονος Ησαΐας είπε ότι η κατάστασή του αυτή την στιγμή είναι καλύτερη από ό, τι ήταν, αλλά εξακολουθεί να πονά λίγο.

«Το πρήξιμο έχει μειωθεί», είπε ο Ησαΐας. «Συνήθιζα να σηκώνω κάθε μέρα βάρη, αλλά τώρα για τρεις έως έξι μήνες δεν μπορώ να κάνω καμία σωματική δραστηριότητα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περπατήσω με το σκυλί μου. Αν αυξήσω τον καρδιακό μου ρυθμό, μπορεί να πάθω και άλλη καρδιακή προσβολή».

Όταν ρωτήθηκε αν θα συνιστούσε το εμβόλιο σε άλλους εφήβους, ο Ησαΐας είπε: «Δεν είμαι αντί-εμβολαιστής, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος πρέπει να κάνει αυτό το εμβόλιο. Ακόμη και στον Καναδά μιλούσα με κάποιον και μου είπε ότι έφηβοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά από το εμβόλιο».

«Θα προτιμούσα να έχω COVID», είπε σύμφωνα με τον τίτλο του Defender.

«Θα ήταν καλύτερα ο Ησαΐας να είχε προσβληθεί με COVID και να είναι υγιής από το να έχει ένα πιθανό πρόβλημα με την καρδιά του για όλη την ζωή και να κινδυνεύει για τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες», επιβεβαιώνει ο πατέρας του.

Πηγή: pronews.gr