Νέος διοικητής Π.Υ. Ηλείας ο Κεφαλονίτης Βασίλης Σολδάτος – Επιστρέφει μετά από ένα χρόνο

Δύο χρόνια πέρασε ως διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας ο Πύραρχος Βασίλης Σολδάτος που πέρυσι τέτοιες ημέρες αναχώρησε για την διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας.

Φέτος “άνοιξαν” πέντε θέσεις Ταξιάρχων – Αρχιπύραρχων σε περιοχές της χώρας όπου οι απαιτήσεις κυρίως λόγω των δασικών πυρκαγιών είναι μεγάλες.

Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποφάσισαν η μια θέση Ταξιάρχου να οριστεί στην Ηλεία, αναβαθμίζοντας έτσι την περιοχή για το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο Βασίλης Σολδάτος στις φετινές κρίσεις προήχθη σε Ταξίαρχο – Αρχιπύραρχο και τοποθετείται στην Ηλεία ξανά.

Επιστρέφει μετά από ένα χρόνο και πάλι στη θέση του διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού.

Πλέον μένει να δούμε αν υπάρξει αλλαγές ως προς τις υπηρεσίες για τον μέχρι σήμερα διοικητή νομού Πύραρχο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο – αν παραμείνει στην ΔΙΠΥΝ Ηλείας ως υποδιοικητής ή αν θα επιστρέψει στην Π.Υ. Πύργου ως διοικητής και ο σημερινός διοικητής Αντιπύραρχος Νίκος Σμαρνάκης επιστρέψει στη θέση του υποδιοικητή.

Ο Ηλείος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Μαρτζάκλης προήχθη σε Πύραρχο και από την ΔΙΠΥΝ Αχαΐας μετατίθεται στην ΔΙΠΥΝ Ζακύνθου ως διοικητής.

πηγή: ilialive.gr