Νέος Γολγοθάς για τον 21χρονο Γεράσιμο: Επιστρέφει άρον άρον από Ανόβερο και πάλι πίσω στο Νοσοκομείο της Λάρισας

Πεντέμισι μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ο Γολγοθάς που ανεβαίνει ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας Intercity 62, ο Βολιώτης Γεράσιμος-Ιάσων Γεωργιάδης, συνεχίζεται.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Δημοκρατίας», ο 21χρονος φοιτητής από τον Βόλο, που γιόρτασε τα γενέθλιά του μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πριν από δύο μήνες, έχει πλέον να παλέψει και με έναν ανθεκτικό ενδονοσοκομειακό μύκητα που κόλλησε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο ελληνικό νοσοκομείο.

Μάλιστα, εξαιτίας της μυκητιακής μόλυνσης αναγκάστηκε να φύγει με την οικογένειά του και από το International Neuroscience Institute, στο Ανόβερο της Γερμανίας, που θεωρείται από τα καλύτερα κέντρα αποκατάστασης στον κόσμο, έπειτα από μόλις 10 ημέρες νοσηλείας.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τα προηγούμενα 24ωρα, οι οποίες ήθελαν τον νεαρό «μαχητή» της ζωής να μεταφέρεται μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου θεραπειών αποκατάστασης στο εξειδικευμένο κέντρο του Ανόβερου σε άλλο πρότυπο κέντρο αποκατάστασης στην Χαϊδελβέργη δεν φαίνεται να έχουν καμία απολύτως βάση. Και τούτο γιατί ο 21χρονος φοιτητής φέρεται ότι έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και νοσηλεύεται πάλι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, δίνοντας μάχη με τον μύκητα.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν εν γνώσει των υπευθύνων του International Neuroscience Institute, στο Ανόβερο, ότι ο νεαρός επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που όλο αυτό το διάστημα έχει συνεχώς στο πλευρό του την οικογένειά του, έχει προσβληθεί από τον εν λόγω ενδονοσοκομειακό μύκητα. Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισαν να τον δεχθούν στο κέντρο και καθησύχασαν τους γονείς του ότι θα καταβαλλόταν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καταπολεμηθεί η μόλυνση και ο Γεράσιμος να υποβληθεί στις απαραίτητες θεραπείες αποκατάστασης.

Ομως, προς μεγάλη απογοήτευση όλων, ο μύκητας αποδείχθηκε πολύ ανθεκτικός στα φάρμακα. Ετσι, μόλις 10 ημέρες μετά τη μεταφορά του στη Γερμανία, υπό τον φόβο διασποράς στο κέντρο, οι υπεύθυνοί του ενημέρωσαν τους γονείς του Βολιώτη φοιτητή ότι δεν μπορούσαν να τον φιλοξενήσουν άλλο, παρόλο που είχαν εισπράξει και ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για θεραπείες μηνών!

Ο Γεράσιμος, ο οποίος επέζησε από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο, ανοίγει κατά διαστήματα τα μάτια του, σηκώνει και κινεί ελάχιστα τα χέρια του, σε μια αργή διαδικασία για την ανάκτηση της επικοινωνίας του με το περιβάλλον. Μια χαραμάδα αισιοδοξίας για την οικογένεια του 21χρονου είχε αποτελέσει η μεταφορά του σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού.

Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο δρόμος που έχει να διανύσει ο νεαρός Βολιώτης, ώσπου να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του, μοιάζει μακρύς και ανηφορικός.

πηγή: enimerotiko.gr