Νέος ΚΟΚ: Φοράς μπουφάν στο αυτοκίνητο; Δες τι πρόστιμο θα πληρώσεις

Για τις ποινές στον νέο ΚΟΚ αλλά και τις αντιολισθητικές αλυσίδες απαντά ο αντιπρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας. Τι ισχύει αν κάποιος φορά μπουφάν στο αυτοκίνητο.

«Υπάρχει στη διαβούλευση νέος ΚΟΚ με αυστηρότερες ποινές», είπε αρχικά ο αντιπρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, ενώ στη συνέχεια με αφορμή τα όσα ακούγονται για το πρόστιμο σε περίπτωση που ο οδηγός φορά μπουφάν, τόνισε πως «ένας οδηγός πρέπει να έχει ελευθερία κινήσεων».

Στον νέο ΚΟΚ οι ποινές και τα πρόστιμα αυστηροποιούνται για τις παραβάσεις που σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση θανατηφόρων τροχαίων.

Βασική, δε, καινοτομία του θα είναι η αποσύνδεση των ποινών από το όχημα και η σύνδεσή τους κυρίως με τον οδηγό που υπέπεσε σε παράβαση, όπως έχει ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Ρήγας μιλώντας στο OPEN είπε πως ο νέος ΚΟΚ έχει σωστή κατεύθυνση. Όσο για το τι θα φοράει ο οδηγός σχολίασε πως θα ισχύει ό,τι ίσχυε και πριν.

Τέλος, αναφέρθηκε στην υποχρεωτική κτήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα. «Πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα οχήματα. Το σημαντικότερο όμως είναι να ξέρουμε και πώς τις χρησιμοποιούμε.»

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Οκτωβρίου είναι υποχρεωτικό τα αυτοκίνητα να έχουν στον χώρο αποθήκευσης αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πηγή: xristika.gr