Νέος σεισμός 4,5 ρίχτερ στο Ιόνιο

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στις 13.49 στο Ιόνιο, ανάμεσα στη Ζάκυνθο και την Ηλεία.

Ο σεισμός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό είχε επίκεντρο στα 15 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά της Ζακύνθου. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 25,3 χιλιόμετρα. 

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε προσδιορίσει το μέγεθος του σεισμού στα 4.2 Ρίχτερ. 

Το Ευρωμεσογειακό έκανε αρχικά λόγο για 5,1 Ρίχτερ ενώ στη συνέχεια αναθεώρησε στα 4.6 Ρίχτερ. Το EMSC προσδιορίζει το εστιακό βάθος συα 5 χλμ με επίκεντρο 17 χλμ από τη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Ηλεία.

«Φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία»

Η δόνηση φαίνεται ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της φυσιολογικής μετασεισμικής ακολουθίας μετά τον μεγάλο σεισμό του Οκτωβρίου.

«Καταρχάς δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχήσει. Μετά το μεγάλο σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών που είχαμε στην περιοχή, στα τέλη Οκτωβρίου, συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία, η οποία, επειδή ο σεισμός ήταν μεγάλος και σχετικά επιφανειακός, είναι φυσιολογικό να είναι πολύ πλούσια. Συνεχίζεται εδώ και μήνες και, επομένως, αυτός ο σεισμός που έγινε τώρα, εντάσσεται στη φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου, το οποίο παρακολουθούμε» δήλωσε στο Newsit.gr η Όλγα Κτενίδου, ερευνήτρια Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη