Νόρα Βαλσάμη: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο σκηνοθέτης και σύζυγός της Ερρίκος Ανδρέου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο γνωστός σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Ερρίκος Ανδρέου, σύζυγος της δημοφιλούς ηθοποιού Νόρας Βαλσάμη, ο οποίος νοσηλεύεται στο Σπηλιοπούλειο νοσοκομείο

Νόρα Βαλσάμη: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο σκηνοθέτης και σύζυγός της Ερρίκος Ανδρέου
Ερρίκος Ανδρέου – Νόρα Βαλσάμη (Πηγή: NDP)
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Ερρίκος Ανδρέου, γνωστός σεναριογράφος – σκηνοθέτης και σύζυγος της ηθοποιού Νόρας Βαλσάμη, ο οποίος νοσηλεύεται στο Σπηλιοπούλειο νοσοκομείο. Ο Ερρίκος Ανδρέου γεννήθηκε το 1938 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Nότιας Aφρικής όπου σπούδασε σε αγγλόφωνο πανεπιστήμιο Ιστορία της Τέχνης και Αγγλική Λογοτεχνία, ενώ στη συνέχεια σπούδασε σενάριο και σκηνοθεσία στη Μεγάλη Ακαδημία Κινηματογράφου της Ρώμης. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε σαν βοηθός σκηνοθέτη σε διεθνείς παραγωγές, όπως, «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε» και «Λέων της Σπάρτης».
Το 1961 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία «Ο Εφιάλτης» σε δικό του σενάριο και παραγωγή, η οποία κέρδισε διακρίσεις στο Φεστιβάλ του Νέου Δελχί και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 1964 σκηνοθέτησε την ταινία «Επιστροφή», η οποία κέρδισε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το 1966 την ταινία «Διχασμός», η οποία κέρδισε το κρατικό βραβείο σκηνοθεσίας, αλλά και διεθνή διάκριση στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σικάγο. Το 1967 συνεργάστηκε με τη Φίνος Φιλμ στην ταινία «Εκείνος και Εκείνη», ενώ στη συνέχεια σκηνοθέτησε και άλλες ταινίες, συνεργαζόμενος με Αμερικανούς και Ιταλούς παραγωγούς. Από το 1977 και μετά στράφηκε στην τηλεόραση σκηνοθετώντας αρκετές επιτυχημένες σειρές.
Στις 18 Ιουνίου 1973 ο Ερρίκος Ανδρέου παντρεύτηκε τη Νόρα Βαλσάμη μετά από έξι χρόνια σχέσης, την οποία είχε γνωρίσει κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι» της Φίνος Φιλμ και έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Κωνσταντίνο – Ερρίκο.

Πηγή: reader.gr