Νοσοκομείο Αργοστολίου: Θέλουν τμήμα επειγόντων περιστατικών-Τι λένε οι εργαζόμενοι

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κυρία και Κύριοι , μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Κεφαλονιάς,
επειδή θεωρούμε ότι ο διάλογος και οι συναποφάσεις, λειτουργούν πάντα θετικά όταν διαχειριζόμαστε δημόσια περιουσία και χρήμα ,και αποβαίνουν πάντα προς όφελος των πολιτών , σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή.
Το ζήτημα της δημιουργίας Τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, θεωρούμε , κατ αρχήν,ότι πρέπει να έρθει σαν θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ με την νέα του σύνθεση.
Αυτό όμως δεν θα μας εμποδίσει να εκφράσουμε τις απόψεις μας, αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,και με δεδομένη την πρόθεσή μας να προκύψει ενα σημαντικό θετικό αποτέλεσμα, όπως η δημιουργία μιας σύγχρονης ,λειτουργικής μονάδας, που η έναρξή της να εχει την καθολική αποδοχή από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (μελετητές και λειτουργικές ομάδες).
Επειδή , ούτε το Σωματείο εργαζομένων αλλά ούτε και οι εκροσωποί των εργαζομένων στο ΔΣ, έχουν ενημερωθεί εμπεριστατωμένα για το τι μέλλει γενέσθαι ,και επειδή υπάρχει ο δεσμευτικός χαρακτήρας του σχετικού ΦΕΚ, που και πάλι τις λεπτομέρειες για την σύνταξή του δεν γνωρίζουμε, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στο κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου ,θα πρέπει να λαμβάνει υπ όψιν ,τρεις παραμέτρους:

1)Την τεχνοκρατική μελέτη
2)Την συσώρευση εμπειρίας των εργαζομένων ως προς την λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών ,και
3)Την διαμορφωθείσα κοινωνική και πληθυσμιακή μεταβολή (πχ τουρισμός).
Θεωρούμε ότι ακόμη και μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο (ΦΕΚ, προυπολογισμός και στενά χρονικά περιθώρια), η διαβούλευση για την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων, είναι απολύτως απαραίτητη.

Για τους παραπάνω λόγους κρινουμε, ότι το <<θέμα ΤΕΠ>> δεν πρέπει να αποτελέσει θέμα προς συζήτηση στο παρόν ΔΣ , το οποίο , έχει υποχρέωση , όπως και οι άλλοι κοινωνικοί φορείς του νησιού είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων στο τομέα της υγείας, άλλο τόσο και αυτό (το ΔΣ) , ως οργανικό κομμάτι της λειτουργίας του νοσοκομείου , να συγκαλέσει ανοιχτό ΔΣ, και να ακούσει τις απόψεις των εργαζομένων ,των φορέων, και των πολιτών της Κεφαλονιάς.
Επειδή τα συγκεκριμένα χρήματα της δωρεάς Βεργωτή ,έχουν <<ταλαιπωρηθεί>>,ζητάμε διαφάνεια και βέβαια ουσιαστική τοποθέτησή τους.

Αργοστόλι 22/10/2019 Βουτσινά Βάσω
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Κεφ/νιάς