Νοσοκομείο Πύργου: Αεροδιακομιδή ασθενούς covid-19 από την Κεφαλονιά

φωτό: Ηλίας Φραγκισκατος

Στην μονάδα ΜΕΘ covid-19 του Γενικού νοσοκομείο Πύργου μεταφέρθηκε σήμερα ηλικιωμένος από την Κεφαλονιά.

Ο 77χρονος ηλικιωμένος από τον Καραβόμυλο μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από την Κεφαλονιά στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και κατόπιν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Πύργου όπου και εισήχθη στη μονάδα ΜΕΘ covid-19.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται αρκετά σοβαρή, ενώ υπάρχει μια πληροφορία ότι νοσεί από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, που είναι πιο επικίνδυνη. Είναι και ο μοναδικός ασθενής ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι στη μονάδα ΜΕΘ covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου.

Μία μονάδα η οποία λειτουργεί σε πάρα πολύ καλές συνθήκες, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο είναι άριστα εξειδικευμένο στον ιό και φυσικά με τα κατάλληλα μηχανήματα.

Εν τω μεταξύ δεν είχαμε κάποια δυσάρεστη εξέλιξη όσον αφορά το κρούσμα κορωνοϊού σε νοσηλεύτρια στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γενικού νοσοκομείου Πύργου, αφού όλα τα τεστ τα οποία έγιναν στα άτομα τα οποία ήρθαν σε επαφή μαζί της, βγήκαν αρνητικά.

Όμως ο «συναγερμός» δεν έχει λήξει ακόμη, αφού περιμένουμε και τα επαναληπτικά τεστ που έχουν γίνει. Τ

ο θετικό είναι ότι μόλις έγινε γνωστό το κρούσμα στη νοσηλεύτρια, μπήκαν σε «καραντίνα» όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της, προκειμένου να μην έχουμε διασπορά του ιού.

Πηγή: patrisnews.gr