«Ντου» της αστυνομίας στα Ζωνιανά για πρώτη φορά μετά το 2007: Αιφνιδίασαν τους πάντες με πάνω από 50 άντρες

Ο λόγος τώρα ήταν μια μεγάλη ζωοκλοπή που έγινε πριν από ένα μήνα από τον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου όπου είχαν κλαπεί περίπου 120 ζώα.

Μεγάλη επιχείρηση έστησε η αστυνομία στα Ζωνιανά της Κρήτης, κάνοντας έφοδο για πρώτη φορά μετά το 2007 και δεύτερη γενικότερη. Άντρες των ΕΚΑΜ και της αστυνομίας, οι οποίοι ξεπερνούσαν τους 50, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το ekriti.gr, έκαναν έφοδο στα πολυσυζητημένα αλλά και πολυτραγουδισμένα Ζωνιανά, στήνοντας μια μεγάλη επιχείρηση.

Ο λόγος ήταν μια μεγάλη ζωοκλοπή που έγινε πριν από ένα μήνα από τον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου όπου είχαν κλαπεί περίπου 120 ζώα.

Η έφοδος αυτή θύμισε εκείνη του 2007, όταν δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί απ΄ όλη την Κρήτη με τζιπ είχαν κάνει έφοδο στο χωριό για υπόθεση ναρκωτικών.

Τώρα, αστυνομικοί που στο σύνολό τους ήταν από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και υπό τον συντονισμό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, την ΕΚΑΜ Κρήτης αλλά και από το Ηράκλειο, αιφνιδίασαν τους πάντες εισβάλλοντας στο χωριό με πάνοπλους άντρες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε σε μαντρί, ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από το χωριό, ένα μεγάλο μέρος ζώων με τον ιδιοκτήτη του ποιμνιοστασίου να μην μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη του, τουλάχιστον για τα περισσότερα απ΄ αυτά κι έτσι οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti πρόκειται για έναν άνδρα 68 ετών ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρεις ακόμα άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο.

Τα κλεμμένα ζώα που εντοπίστηκαν στο ποιμνιοστάσιο αναγνωρίστηκαν και από τον παθόντα.

Πηγή: gazzetta.gr