Ντρεπόταν να ζητήσει βοήθεια: Έμεινε παράλυτη στα 23 από μια… αθώα κίνηση που έχουμε κάνει όλοι μας

Μία 23χρονη νοσηλεύτρια έκανε μία απότομη κίνηση στο λαιμό της, με αποτέλεσμα να πάθει εγκεφαλικό και να μείνει παράλυτη, κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν δεν ένιωθε ντροπή να καλέσει το ασθενοφόρο, μήπως την περάσουν για μεθυσμένη.

Πώς έπαθε εγκεφαλικό και έμεινε παράλυτη η 23χρονη νοσηλεύτρια

Η Ναταλία Κουνίτσκι, κάτοικος Λονδίνου, που έβλεπε ταινίες στο κρεβάτι, παρέα με ένα φίλο της, σε μια βραδινή έξοδο, μιλώντας στη Mail Online, υπογράμμισε ότι δεν είχε καν πρόθεση να «σπάσει» τον αυχένα της, το μόνο που έκανε ήταν να κουνήσει το λαιμό της απότομα, αφού καθόταν για πολλή ώρα και τότε συνέβη το χειρότερο.

Η σπονδυλική αρτηρία στο λαιμό της έσπασε εκείνη τη στιγμή, σχηματίζοντας έναν θρόμβο στον εγκέφαλό της, που προκάλεσε με τη σειρά του εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η νεαρή κοπέλα θέλει να ενημερώσει τον κόσμο πως κάτι τόσο απλό, όσο το να στρέψεις το λαιμό σου με υπερβολική δύναμη, μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου για πάντα.

Όταν σηκώθηκε και περπάτησε προς το μπάνιο, συνειδητοποίησε με πόση αστάθεια κινούνταν και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να καταλάβει ότι το αριστερό της πόδι στην πραγματικότητα δεν μπορούσε να το κουνήσει και στη συνέχεια κατέρρευσε στο πάτωμα.

«Ο φίλος μου έπρεπε να με σηκώσει. Νόμιζε ότι ήμουν μεθυσμένη, αλλά ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Νόμιζα ότι μου είχαν δώσει ναρκωτικά. Το φάρμακο βιασμού μπορεί να προκαλέσει παράλυση», επεσήμανε η ίδια.

Ως νοσηλεύτρια, δεν ήθελε να καλέσει το 166 και να έρθουν οι συνάδελφοί της και να την δουν σε αυτή τη περίεργη κατάσταση και νόμιζε ότι θα μπορούσε να κοιμηθεί για λίγο και να συνέλθει, αλλά όταν αυτό δεν είχε αποτέλεσμα, ήξερε ότι έπρεπε να καλέσει ασθενοφόρο, όσο είχε ακόμα την ευκαιρία.

«Νομίζω ότι με κοίταξαν αρχικά και θα νόμιζαν ότι ήμουν απλώς μια μεθυσμένη 23χρονη, αλλά τους είπα ότι ήμουν νοσηλεύτρια και ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», σημείωσε.

Στο Νοσοκομείο Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής του Λονδίνου, οι χειρουργοί ήταν σε θέση να αποκαταστήσουν την αρτηρία της Ναταλίας, αλλά δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τον θρόμβο στον εγκέφαλό της και τη διαβεβαίωσαν ότι θα διαλυθεί μόνος του σε εύλογο χρόνο.

«Όταν ο γιατρός μου είπε ότι είχα πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο, είχα σοκαριστεί. Οι γιατροί μου είπαν αργότερα ότι ακριβώς αυτό το τέντωμα του λαιμού μου είχε προκαλέσει τη ρήξη της σπονδυλικής αρτηρίας μου. Ήταν απλώς μια αυθόρμητη κίνηση και υπάρχει μια πιθανότητα στο ένα εκατομμύριο να συμβεί αυτό», τόνισε η 23χρονη νοσηλεύτρια.

Η αριστερή πλευρά της Ναταλίας είχε σχεδόν παραλύσει και η ίδια ήταν συντετριμμένη που κάτι τέτοιο της συνέβη, καθώς δεν κάπνιζε, ούτε κατανάλωνε αλκοόλ και δεν είχε οικογενειακό ιστορικό εγκεφαλικών επεισοδίων. Έπαθε κατάθλιψη για μέρες, προσπαθώντας να καταλάβει πώς η ζωή της άλλαξε τόσο ραγδαία σε μόλις 15 λεπτά.

«Η κατάθλιψη είναι πολύ συχνή μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, επειδή χάνεις τόσα πολλά από την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά σου. Περίμενα να ξυπνήσω από αυτή τη χειρουργική επέμβαση εκ θαύματος και πως όλα θα ήταν όπως πριν, αλλά η κινητικότητά μου ήταν χειρότερη και δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τον θρόμβο. Στην αρχή, δεν μπορούσα καν να κινήσω τον αντίχειρα και τον δείκτη μου. Δεν μπορούσα να κινήσω τον καρπό μου πάνω κάτω. Δεν μπορούσα να σηκώσω το χέρι μου. Μπορούσα να λυγίσω το αριστερό πόδι μου, αλλά δεν μπορούσα να κουνάω τα δάχτυλα των ποδιών μου» συμπλήρωσε η 23χρονη νοσηλεύτρια.

Η Ναταλία ήδη αναρρώνει, αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο. Η καθημερινή άσκηση και η φυσιοθεραπεία την βοήθησαν να ανακτήσει κάποια κίνηση και αίσθηση, ειδικά στην αριστερή της πλευρά και μπορεί να περπατήσει τώρα, αλλά όχι περισσότερο από πέντε λεπτά.

«Είμαι πραγματικά αδέξια. Δεν μπορώ να κουμπωθώ μόνη μου, το βρίσκω πολύ δύσκολο. Μπορώ να αισθάνομαι ζέστη και κρύο τώρα, αλλά εξακολουθώ να αισθάνομαι λίγο μουδιασμένη. Οι γιατροί λένε διάφορα, όπως “ελπίζουμε για μια πλήρη ανάκαμψη”, όμως δεν δίνουν ακριβή χρόνο επειδή δεν θέλουν να με απογοητεύσουν. Αλλά είμαι αποφασισμένη να επιστρέψω στη δουλειά μου το συντομότερο δυνατό. Την λατρεύω», πρόσθεσε η 23χρονη νοσηλεύτρια.

Η Ναταλία θέλει ο κόσμος να γνωρίζει ότι οι πιθανότητες ενός εγκεφαλικού επεισοδίου σε νέους είναι υπαρκτός και αν κάποιος της είχε πει ότι θα μπορούσε να υποστεί την ίδια κατάσταση στα 23 της, δε θα το πίστευε ποτέ.

«Η περίπτωσή μου είναι μία στο εκατομμύριο, αλλά μια σπασμένη σπονδυλική αρτηρία είναι στην πραγματικότητα αρκετά κοινή αιτία εγκεφαλικού επεισοδίου στους νέους. Μπορεί να είναι στο γυμναστήριο ή να κάνουν κάτι αρκετά απλό και μπορεί να συμβεί. Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι επίσης πολύ συνηθισμένα στα παιδιά», κατέληξε η 23χρονη νοσηλεύτρια.

Δεδομένου ότι δεν μπορεί πλέον να εργάζεται, αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από το διαμέρισμά της και να μετακομίσει στο σπίτι των γονιών της στο Λονδίνο. Θα επιστρέψουν στο πατρικό τους σπίτι στην Αυστραλία τον Ιούλιο.

Η 23χρονη νοσηλεύτρια έχει πάθος με την νοσηλευτική. Τρέφει μια βαθιά αγάπη για τη δουλειά και τους συναδέλφους της και δεν θέλει να αφήσει τα πάντα πίσω και να μετακομίσει στην Αυστραλία.

Γι’ αυτό το σκοπό έχει δημιουργηθεί μια σελίδα GoFundMe από τον αδελφό της, Michael Kunicki, για όσους θέλουν να συμβάλουν στην ανάρρωσή της.

Πως έμεινε παράλυτη 23χρονη νοσηλεύτρια

Πως έμεινε παράλυτη 23χρονη νοσηλεύτρια

πηγή: Enimerotiko.gr