O Bαγγέλης Ρωχάμης παρακολουθεί φανατικά Survivor από το ουζερί του στο Λευκαντί

Κάποτε ήταν ένας διαβόητος κακοποιός, που παρέμεινε στη φυλακή για 22 ολόκληρα χρόνια χωρίς να έχει χύσει ούτε σταγόνα αίμα…Η λατρεία του για τις αποδράσεις και την ελευθερία δημιούργησαν γύρω του τον θρύλο του «Πεταλούδα». Ακόμη και οι αστυνομικοί, που κάθε λίγο και λιγάκι εξαπέλυαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, τον χαρακτήριζαν «συμπαθή» και «σταρ» των αποδράσεων.

O Bαγγέλης Ρωχάμης, που εδώ και πολλά χρόνια έχει αφήσει το παρελθόν του, έχει το δικό του ησυχαστήριο, όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα η «Espresso», στο Λευκαντί της Εύβοιας, κοντά στη θάλασσα που τόσο πολύ λατρεύει! Εκεί κατάφερε να φτιάξει το δικό του «Λιμανάκι», ένα καφέ – ουζερί αλλά και ψησταριά, στο οποίο σχεδόν κάθε μέρα γινόταν χαμός, μέχρι να χτυπήσει η πανδημία του κορωνοϊού και τον χώρο της εστίασης!

Ακόμη και τώρα όμως, που ο Βαγγέλης Ρωχάμης δεν μπορεί να υποδεχθεί τους πελάτες του (ανάμεσά τους και ο Γιώργος Μαργαρίτης), ο θρυλικός «Πεταλούδας» ανοίγει το «καταφύγιό» του, παίρνει το τηλεκοντρόλ και συγχρονίζει τους δέκτες της τηλεόρασης στον… Αγιο Δομίνικο για να δει «Survivor», μια και είναι φανατικός του reality επιβίωσης!

Ως survivor της ζωής, ο Βαγγέλης Ρωχάμης έχει κολλήσει με το παιχνίδι για έναν και μόνο λόγο: Και αυτός ακούει στο όνομα «Πάνος Καλίδης»! Οπως μας μετέφερε άνθρωπος από το περιβάλλον του Ρωχάμη, ο ίδιος έχει αδυναμία στον Πόντιο τραγουδιστή, τον απολαμβάνει στις δοκιμασίες, γελάει με τις ατάκες του και η παρουσία του στο reality του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον!

Πού να το ‘ξερε ο 43χρονος Καλίδης, που πριν από λίγες ημέρες είχε τα γενέθλιά του και η σύντροφος και τα τρία του παιδιά του έστειλαν τις πιο θερμές ευχές, λέγοντας ότι έχουν τον καλύτερο μπαμπά του κόσμου, ότι έχει ακόμη έναν φαν… και μάλιστα τι φαν! Τον άντρα που κάποτε ήταν πρωτοσέλιδο, αλλά εδώ και χρόνια είναι παράδειγμα νομιμότητας, καλού συντρόφου και σωστού επαγγελματία στον χώρο της εστίασης!

Λατρεύει τη θάλασσα

Σύμφωνα με την Espresso, ο Ρωχάμης, που λατρεύει τη θάλασσα (με το βαρκάκι του άλλωστε έβγαινε μόνος του για ψάρεμα, με τις ψαριές του να πέφτουν στο τηγάνι για χάρη των πελατών του που πήγαιναν προ lockdown στο ουζερί του), μέσα από το «Survivor» ταξιδεύει νοερά στις εξωτικές παραλίες του Αγίου Δομίνικου και βλέπει τις προσπάθειες των Κόκκινων και των Μπλε για να επιβιώσουν, ψαρεύοντας ακόμη και με δίχτυ ή με ψαροντούφεκο! «Εχει φάει κόλλημα με το “Survivor”» μας μετέφερε άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τον Βαγγέλη Ρωχάμη και ξέρει τις συνήθειές του απέξω κι ανακατωτά!

O νούμερο ένα καταζητούμενος

Για περισσότερα από δέκα χρόνια ο Βαγγέλης Ρωχάμης από την Εύβοια ήταν ο νούμερο ένα καταζητούμενος. Hταν ο άνθρωπος που καμιά φυλακή δεν μπορούσε να κρατήσει. Ο Ρωχάμης είχε κατηγορηθεί από τις Aρχές για μια σειρά ποινικών πράξεων, κυρίως για ληστείες και κλοπές.

Ο ίδιος φώναζε με όλη του τη δύναμη πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες. Πάντως, ένα είναι σίγουρο: Ο Ρωχάμης δεν έκανε ποτέ κακό σε άνθρωπο, όπως παραδέχονται πλέον όλοι. Στη φυλακή της Κέρκυρας ήταν πολύ αγαπητός. Τον θεωρούσαν άνθρωπο που «το έλεγε η ψυχή του». Εκανε πολλούς φίλους μέσα στη φυλακή, αλλά εμπιστευόταν λίγους. «Ακόμη και όταν ήμουν στην απομόνωση ένιωθα ελεύθερος» είχε δηλώσει μετά την αποφυλάκισή του, τον Απρίλιο του 2000.

Στην πραγματικότητα πάντως έκανε τα πάντα για να βρεθεί για λίγο έξω από τη φυλακή, έστω και αν ήξερε ότι μετά θα τον ξανάπιαναν, γιατί λάτρευε την ελευθερία. Μάλιστα, κάποιοι ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν ότι, ενώ οι διωκτικές Αρχές τον αναζητούσαν, εκείνος διασκέδαζε σε νυχτερινά κέντρα και ζούσε έντονα την κάθε στιγμή της ζωή του σαν να ήταν η τελευταία.

πηγή: newsbreak.gr