Ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος αποκλειστικά στο TourMarket: “Για ακόμη μια χρονιά θα κινηθούμε σε ανοδικούς ρυθμούς σε ότι αφορά το πλήθος των αφίξεων στα νησιά μας”

Ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλληνίας και Ιθάκης μίλησε αποκλειστικά στο TourMarket, τονίζοντας ότι είναι άκρως θετικές οι προβλέψεις για την φετινή τουριστική σεζόν στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη!».

Αισιόδοξος για την πορεία της επερχόμενης τουριστικής σεζόν στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη εμφανίζεται ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλληνίας και Ιθάκης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος σε αποκλειστική του συνέντευξη στο tour-market.gr. «Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι άκρως θετικά και θεωρώ πως για ακόμη μια χρονιά θα κινηθούμε σε ανοδικούς ρυθμούς σε ότι αφορά το πλήθος των αφίξεων στα νησιά μας». Η συγκεκριμένη βεβαιότητα του κ. Τιμοθεάτου εδράζεται σε μια σειρά από στοιχεία, όπως λ.χ. το γεγονός πως έχουν προστεθεί αρκετές καινούριες αεροπορικές συνδέσεις με το εξωτερικό με προεξάρχουσες τις Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία.

Τιμοθεάτος«Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι απλά και μόνο οι ξενοδοχειακές δομές να είναι γεμάτες, αλλά το τελικό παραγόμενο αποτέλεσμα να είναι και ικανοποιητικό για τους επαγγελματίες του κλάδου. Τουλάχιστον εφάμιλλο της προσπάθειας που καταβάλουν, της αγωνίας και του άγχους που τους διακατέχει, της ενέργειας και του χρόνου που δαπανούν, αλλά και των επενδύσεων που πραγματοποιούν. Δυστυχώς ως κλάδος και παρά το γεγονός ότι από το σύνολο των παραγόντων της χώρας ο τουρισμός αναγνωρίζεται ως η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης της πατρίδας μας, εντούτοις όμως η αντιμετώπιση που απολαμβάνουμε δεν συνάδει με την σημασία της λειτουργίας μας, αλλά και των όσων… συνεισφέρουμε στο τραπέζι! Για παράδειγμα, η υπερφορολογία του ξενοδοχειακού κλάδου, τα πνευματικά δικαιώματα κ.ά. δεν αποτελούν δείγματα φροντίδας και πρόληψης με το σκεπτικό στην ανάπτυξη και την περαιτέρω ενδυνάμωση του διαθέσιμου τουριστικού προϊόντος», υπογραμμίζει ο κ. Τιμοθεάτος.

Ζητούμενο η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών οι παράγοντες της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας ολοένα και πιο συχνά προβαίνουν σε έμμεσες όσο και άμεσες νύξεις αναφορικά με την αναγκαιότητα της σταδιακής επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, σε αμφότερους τους χρονικούς πόλους (Άνοιξη και Φθινόπωρο). Μάλιστα, η νησιωτική χώρα έχει ξεκινήσει ορισμένα δειλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, με τα πρώτα δείγματα να είναι ενθαρρυντικά για ορισμένους προορισμούς.

Αναδημοσιευση από www.tour-market.gr