Ο Κεφαλληνίας Δημήτριος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό για τον πολιούχο της Επανομής (ΦΩΤΟ)

Μέσα στην εορταστική πανδαισία και στην ορθόδοξη πνευματική χαρά, η Κωμόπολη της Επανομής του Θερμαϊκού πανηγύρισε την ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Αργυρίου, του εξ’ Επανομής μεν καταγομένου, εν δε τη Θεσσαλονίκη αθλήσαντος το έτος 1806.

Η Επανομή έχει την ιδιαίτερη ευλογία και τιμή να εκπροσωπείται στην ουράνια βασιλεία με το δικό της σπλάχνο, που προσφέρθηκε ως θυσία στο ουράνιο θυσιαστήριο του Δεσπότου Χριστού και στέκει ως άγρυπνος φρουρός της ιστορικής Κωμοπόλεως της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Στον περικαλλέστατο Ιερό προσκυνηματικό Ναό του εορτάζοντος Αγίου, απόψε Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, τελέστηκε μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά καθώς και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Τους αρχιερείς πλαισίωσαν πλειάδα Ιερέων και Ιεροδιακόνων της τοπικής Μητροπόλεως.

Και εφέτος, μεγάλη ήταν η προσέλευση των ευλαβών πιστών, ενοριτών και προσκυνητών, για να μετέχουν της Ακολουθίας του Εσπερινού και να τιμήσουν το καύχημα της Επανομής προσκυνώντας την Ιερή του Εικόνα.

Επικεφαλής του λαού ήταν ο τ. Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και Βουλευτής κ. Καράογλου, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου κ. Τσαμασλής, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, κ.α.

Το θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο χοροστατών Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, ο οποίος ωμίλησε για το θέλημα του Θεού εν ουρανώ και επί της γης, τονίζοντας ότι έχουμε πάρει ως κοινωνία στραβούς και αλλότριους δρόμους αλλοιώνοντας το φρόνημα και την πίστη μας.

Πριν το τέλος, ο Σεβασμιώτατος τίμησε με την ανώτατη διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Σταυρό του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου, τον ομότιμο Καθηγητή της Βυζαντινής Αρχαιολογίας κ. Θεοχάρη Παζαρά, για την πολύτιμη προσφορά του στην γενέτειρα του Επανομή με την συστηματική καταγραφή και ανάδειξη της τοπικής ιστορίας.

Επίσης χειροθέτησε σε αναγνώστες δύο ανθρώπους που διακονούν με αγάπη και ζήλο την τοπική Εκκλησία, τον κ. Μόσχο και τον Γιώργο Αγρίμη, πατέρας και υιός, προτρέποντας τους να συνεχίσουν την καλή τους διακονία.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Επανομής, με τη συνοδεία των Φιλαρμονικών του Στρατού και του Δήμου, στρατιωτικού αγήματος, εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων και Σχολείων, των Προσκόπων και πλήθος κόσμου.

Κατά την επιστροφή τους στον Ιερό Ναό, στον αύλειο χώρο του τελέστηκε η αρτοκλασία, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο να εύχεται στους εκατοντάδες πιστούς χρόνια πολλά, ειρηνικά, ελεύθερα και ευλογημένα και ο Άγιος Αργύριος να πρεσβεύει υπέρ όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Αξίζει να σημειωθεί η άρτια διοργάνωση των λατρευτικών εκδηλώσεων από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επανομής και Υπευθύνου του Προσκυνηματικού Ναού Πρωτ. π. Βησσαρίωνα Καντούνη, πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Κοσμά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Αναδημοσίευση από http://www.romfea.gr