Ο κορωνοϊός «τρώει» το δώρο Πάσχα: Αγνοείται η εγκύκλιος -Πάει για τέλος του χρόνου;

Καταγγελία εργαζόμενου έφτασε στο aftodioikisi.gr για το δώρο Πάσχα, συγκεκριμένα ο εν λόγω εργαζόμενος δεν πληρώθηκε το δώρο Πάσχα, από την επιχείρηση που εργάζεται.

Να θυμίσουμε ότι λόγω κορωνοϊού είχε δοθεί περιθώριο στις επιχειρήσεις να το καταβάλουν μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο εργαζόμενος απευθύνθηκε στο ΣΕΠΕ και από εκεί ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει σχετική εγκύκλιος που δίνει καταληκτική ημερομηνία, για την καταβολή του, από τις επιχειρήσεις όπως προ κορωνοϊου. Τι σημαίνει αυτό?

Ότι δεν υφίσταται προς το παρόν ποινική ευθύνη-αυτόφωρο (όπως προ κορωνοϊού) αν δεν καταβληθεί το δώρο στους εργαζομένους.

Μάλιστα όπως μετέφεραν στον εργαζόμενο από το ΣΕΠΕ υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές καταγγελίες για την μη καταβολή του δώρου Πάσχα.

Όπως τονίζει στο  aftodioikisi.gr ο εργαζόμενος, φαίνεται ότι κορωνοϊός «τρώει» το δώρο Πάσχα και αναφέρει «ότι ψίθυροι στους διαδρόμους του ΣΕΠΕ», έλεγαν ότι πάει να δοθεί παράταση στους εργοδότες, ώστε να το καταβάλουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Πώς θα πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας όταν δεν μας καταβάλλονται τα νόμιμα χρήματα και πώς θα απαιτήσει το κράτος να πληρώσουμε τις φορολογικές μας υποχρεώσεις, όταν δεν μας καταβάλλονται αυτά που δικαιούμαστε? Θα ήθελα να δω πώς μια επιχείρηση μέσα σε αυτήν την κρίση, θα μπορέσει να πληρώσει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα , επίδομα αδείας, δώρο Πάσχα και δώρο Χριστουγέννων. Δυστυχώς πάλι ο εργαζόμενος βγαίνει χαμένος και ζημιωμένος  από όλο αυτό το «σκηνικό του κορωνοϊού», τονίζει ο καταγγέλλων.

Πηγή: aftodioikisi.gr