Ο κύβος ερρίφθη: Καταργείται το μέτρο κατά του covid που ξεσήκωσε του ανεμβολίαστους

Δεν συζητείται, δεν αναφέρεται, στις ειδήσεις δεν «παίζει» σχεδόν ποτέ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να υφίσταται: η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει την ανεπιθύμητη παρουσία της στον πλανήτη, με τα κρούσματα να παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Φυσικά, το εξαιρετικά ευχάριστο είναι πως οι νέες παραλλαγές (ιδίως από την Δέλτα και μετά) είναι πολύ πιο ήπιες από τους «προκατόχους» τους, με αποτέλεσμα πολύ λιγότερος κόσμος να νοσεί σοβαρά και να χρειάζεται διακομιδή στο νοσοκομείο. 

Τα περισσότερα μέτρα έχουν καταργηθεί και πλέον σύσσωμη η κοινωνία ούτε καν… ασχολείται με τον ιό- και δικαίως, εν πολλοίς, μιας και η προηγούμενη διετία ήταν αδιανόητα δύσκολη σε ψυχολογικό επίπεδο.

Ωστόσο, δεν έχουν καταργηθεί όλα τα μέτρα πρόληψης. Για παράδειγμα, οι ανεμβολίαστοι συνεχίζουν να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα για να πάνε στην εργασία τους ακόμα και τώρα, με τα πρόστιμα (αν και σε θεωρητικό επίπεδο κυρίως…) «πέφτουν» ακόμα.

Βέβαια, σύμφωνα με το ΦΕΚ το συγκεκριμένο μέτρο έχει ισχύ μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, με το τι θα συμβεί από κει και πέρα να παραμένει άγνωστο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να «διαγράψει» και αυτό το μέτρο, που είναι από τα τελευταία που εφαρμόζονται ακόμα σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό.

‘Ετσι, από την 1η Γενάρη οι ανεμβολίαστοι δε θα χρειάζεται να κάνουν rapid test για να προσέλθουν στην εργασία τους, με τις τυπικές ανακοινώσεις ν’ απομένουν για να σφραγιστεί και επισήμως η απόφαση.

Πηγή: instanews.gr