Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Παντελεήμονα Πουλάτων (pics)

Με την δέουσα ευλάβεια και ιεροπρέπεια, πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στη Μνήμη του μεγαλομάρτυρα και ιαματικού Παντελεήμονα, στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό των Πουλάτων.

Στην υπέροχα στολισμένη εκκλησία μας και παρουσία δεκάδων πιστών από τα Πουλάτα και την ευρύτερη περιοχή της Σάμης, συνλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης Παΐσιος Παράσχης, ο εφημέριος του χωριού μας Πατέρας Σπυρίδωνας Φλαμιάτος και ο επίσης συγχωριανός μας ιερέας Πατέρας Κωνσταντίνος Φλαμιάτος, ο δε χορός των ψαλτών απέδωσε υπέροχα και σύμφωνα με την Κεφαλλονίτικη εκκλησιαστική παράδοση τους εόρτιους ύμνους της ημέρας. Ακολούθησε η περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου στον κεντρικό δρόμο του χωριού μας, ενώ μετά την επιστροφή της πομπής στο Ναό και την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, μοιράστηκαν σε όλους τους πιστούς άρτος και κόλυβα, όπως επιβάλει το τυπικό.

Η βραδιά έκλεισε με κέρασμα από χειροποίητες πίτες και γλυκά που ετοίμασαν οι νοικοκυρές του χωριού μας. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου με τη βοήθεια εθελοντών, θέλησαν για μια ακόμη χρονιά να δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στη θρησκευτική πανήγυρη του χωριού μας και να φιλέψουν τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του πολιούχου μας.

Χρόνια πολλά σε ολους και ο Άγιος Παντελεήμονας βοήθεια μας!

Πηγή: poulatakefalonias