Ο νέος κοροναϊός έφτασε στην Ευρώπη: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γαλλία

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι ο κοροναϊός έφτασε στην Ευρώπη. Εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, το πρώτο στο Μπορντό και το δεύτερο στην περιοχή του Παρισιού.

Τα κρούσματα αυτά είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στην Ευρώπη. Οι γαλλικές αρχές θεωρούν πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα.

Από φίδια που έφαγαν νυχτερίδες ξεκίνησε ο ιός

Ο κοροναϊός σαρώνει και επιστήμονες εικάζουν πως ο ιός μεταδόθηκε από κατανάλωση φιδιών τα οποία είχαν φάει μολυσμένες νυχτερίδες.
Συγκεκριμένα θεωρούν ότι μεταδόθηκε σε ανθρώπους που είχαν καταναλώσει κόμπρα ή άλλο φίδι που είχε φάει νωρίτερα νυχτερίδα. Πολλά από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν άτομα που είχαν επισκεφθεί μια αγορά τροφίμων στη Γουχάν. Η συγκεκριμένη αγορά έχει κλείσει και έχει απολυμανθεί.

Σύμφωνα με γενετική ανάλυση ο κοροναϊός θυμίζει τους ιούς που μολύνουν νυχτερίδες και φίδια. Οι Κινέζοι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο νεός κοροναϊός είναι ένας συνδυασμένος, μεταλλαγμένος ιός νυχτερίδας και φιδιού.

Να σημειωθεί ότι ο κοροναϊός έχει συμπτώματα παρόμοια με αυτά των SARS και MERS (του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής που καταγράφηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012). Δεν αποκλείεται ο ΠΟΥ σε συνεργασία με ειδικούς επιδημιολόγους να εξετάσουν θεραπείες και εμβόλια κατά του MERS για πιθανή χρήση κατά του νέου κοροναϊού.

Εφιαλτική πρόβλεψη! Θα προσβληθούν 350.000 άνθρωποι μόνο στην Γουχάν!

Μια εφιαλτική πρόβλεψη για τον κοροναϊό κάνουν ειδικοί στην Βρετανία και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτούς, τουλάχιστον 350.000 άνθρωποι θα προσβληθούν από αυτόν έως τις αρχές Φεβρουαρίου μόνο στην πόλη Γουχάν η οποία είναι και η πρώτη που έχει μπει σε καραντίνα και ο πληθυσμός της φτάνει τα 11 εκατομμύρια!

Όπως προσθέτουν, μόνο μια στις 20 περιπτώσεις έχουν διαγνωσθεί! Η έκθεση αυτή από επιστήμονες στην Βρετανία, την Σκωτία και τις ΗΠΑ αναφέρει ότι από 250.000 έως 350.000 άνθρωποι θα έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό έως τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Στις ΗΠΑ, ένας άνδρας στην Ουάσινγκτον έχει μπει σε καραντίνα αφού έχει προσβληθεί από την ασθένεια και μια γυναίκα στο Σικάγο, και άλλες 12 περιπτώσεις εξετάζονται στην Καλιφόρνια το Τέξας και το Τενεσί. Οι Βρετανικές αρχές έχουν εξετάσει 14 ύποπτα κρούσματα αλλά κανένα δεν έχει βγει θετικό και αργότερα σήμερα θα γίνει κυβερνητική σύσκεψη.

Πόλη φάντασμα η Γουχάν των 11 εκατομμυρίων

Η πόλη Γουχάν της Κίνας, εκεί από όπου ξεκίνησαν τα κρούσματα του κοροναϊού έχει ερημώσει. Κάποιοι πρόλαβαν να την εγκαταλείψουν και άλλοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και δεν θα βγουν στους δρόμους για να γιορτάσουν την κινέζικη πρωτοχρονιά, την χρονιά του Ποντικού που αρχίζει το Σάββατο 25/01/2020. Οι εικόνες που έρχονται από την Γουχάν προκαλούν θλίψη.

Άδειοι δρόμοι αλλά και το λόμπι του μέχρι πρόσφατα πολυσύχναστου ξενοδοχείου Intercontinental της πόλης χωρίς να κυκλοφορεί ψυχή! Η πόλη Γουχάν είναι η πρώτη που αποφασίστηκε να επιβληθεί καραντίνα και απαγόρευση εξόδου από αυτήν. Οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν λειτουργούν και οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται. Η Κίνα μέχρι αυτή την ώρα μετρά 26 νεκρούς και 902 κρούσματα από τον κοροναϊό.

Πηγή: newsit.gr