Ο Νίκος Κυπουργός στην Κεφαλονιά: «Απαραίτητη η δημιουργία ενός μουσικού σχολείου στο νησί» [ηχητικό]

Για την πρωτοβουλία της παράταξης “Κεφαλονιά Νησί για όλους” και της τοπικής κίνησης “Φάρος” με την εκδήλωση στο Δημοτικό θέατρο “Κέφαλος” του Νίκου Κυπουργού μίλησαν ο επικεφαλής της παράταξης Αλέξανδρος Παντελειός και ο ίδιος ο συνθέτης στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy.

Ο κ. Παντελειός δήλωσε εξαιρετικά χαρούμενος για την αποψινή εκδήλωση τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του στην παράταξη πιστεύουν στην αξία της τέχνης και δη της μουσικής και με πολλή χαρά, διοργάνωσαν την αποψινή εκδήλωση για να μιλήσουμε για την μουσική, πέρα και έξω από πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο Νίκος Κυπουργός από την πλευρά του είπε ότι η όλη ιδέα ξεκίνησε από ένα τηλέφωνο που έκανε στον συνθέτη ο Νίκος Παυλάτος, επικεφαλής της κίνησης “Φάρος” και η εν λόγω εκδήλωση είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Ο κ. Κυπουργός μίλησε για την σημασία την μουσικής παιδείας και εκπαίδευσης για την διάπλαση των μικρών παιδιών και όχι μόνο. Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός μουσικού σχολείου.

Μίλησε για τα σημαντικά αποτελέσματα που μπορούν να προκύψουν όταν άνθρωποι με μεράκι και αγάπη για την μουσική συνεργάζονται, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ορχήστρα των Κυκλάδων, την οποία ίδρυσε το 2010 με μερικά νέα παιδιά, που αγαπούσαν την μουσική και είχαν τη διάθεση και το πείσμα να κάνουν κάτι για αυτό.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω ηχητικό: