Το όνομά του είναι Σταύρος Κυριακάκης και είναι οδηγός ΚΤΕΛ με καταγωγή από την Κρήτη. Αποκλεισμένος και ο ίδιος στην Αττική Οδό μετέτρεψε το πούλμαν σε ζεστό καταφύγιο για εγκλωβισμένους συνανθρώπους του.

Προορισμός του κ. Κυριακάκη ήταν το Κορωπί για τη συντήρηση του λεωφορείου του ΚΤΕΛ, αλλά η κακοκαιρία Ελπίδα τον… φρέναρε και αυτόν στην Αττική Οδό. Επειδή, λοιπόν, δεν μετέφερε επιβάτες και χωρίς να το σκεφτεί ούτε στιγμή, άνοιξε την πόρτα του πούλμαν και – όπως αναφέρει το Cretapost.gr – πρόσφερε απλόχερα θαλπωρή, προστασία και άφθονο νερό μέσα στη βαρυχειμωνιά και τη σφοδρή χιονόπτωση.

Διατηρώντας την κατάλληλη θερμοκρασία μέσα στο λεωφορείο, πρόσφερε ένα ασφαλές «κατάλυμα» για όλη τη νύχτα σε εκείνους που δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους, ή δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Ο Σταύρος Κυριακάκης από την Κρήτη έδωσε απλόχερα ζεστασιά, προστασία και αμέτρητα χαμόγελα σε ώρες έκτακτης ανάγκης, κάτι που δεν έπραξαν – ως όφειλαν – οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτή είναι η μεγάλη αλλαγή: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για την ενοικίαση σπιτιού
Επόμενο άρθρο“Κεφαλονίτης Όνος”: “Τι να μας πείτε κυρία Κράτσα; Σιγά μην ασχοληθεί με την Σκάλα και την Κεφαλονιά ολόκληρη”