Ο πολυμήχανος Κεφαλονίτης με τα 200 ακίνητα που αγνοούνται…

Ο Κεφαλονίτης εφοπλιστής, Γεράσιμος Αγούδημος, γεννήθηκε στην Αγία Ευφημία και άφησε την τελευταία πνοή σε ηλικία 76 ετών…

Ήταν ο ιδιοκτήτης της πολυσυζητημένης ναυτιλιακής εταιρείας GA Ferries. Θεωρήθηκε ως ένας από τους παραδοσιακούς εφοπλιστές της ακτοπλοΐας, όπου κατάφερνε να παραμένει στο χώρο για δύο συνεχόμενες δεκαετίες. Και μάλιστα, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Λέγεται ότι αγόρασε και πούλησε περί των 250 πλοίων…

Η οικογένεια Αγούδημου διαθέτει πάνω από 200 ακίνητα!!!

Η αστική φήμη θέλει την οικογένεια να διαθέτει πάνω από 200 ακίνητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ουδείς γνωρίζει αν έχουν όλα κατασχεθεί και βρίσκονται στη διαδικασία των πλειστηριασμών. Χαρακτηριστικό της ευστροφίας του ήταν το γεγονός ότι πούλησε την εταιρεία για 13 δισ. δραχμές στον Παντελή Σφηνιά και την επαναγόρασε με μόλις 4δις… Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να φθάσει στην χρεοκοπία.

Το 1989 ο εφοπλιστής είχε αγοράσει το κτήριο του Καραγιώργη στο κέντρο του λιμανιού, όπου δημιούργησε το «στρατηγείο του». Το γραφείο του μόνο ήταν 200τ.μ. Όπως αναφέρουν οι οικονομικές ιστοσελίδες, στις 8 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί πολυτελής μεζονέτα της κόρης του, Θάλειας, στη Βουλιαγμένη με τιμή εκκίνησης 1,77 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια ακολουθούν με μορφή «καταιγίδας» πλειστηριασμοί σε βάρος της χήρας του «καπετάν Μάκη», Ανθής Μαρίνας για ακίνητα στο Φάληρο, την Κεφαλονιά και τη Σαντορίνη.

Ο καπετάν Μάκης ξεκίνησε από ναύτης και έφθασε καπετάνιος. Αργότερα, βέβαια, απόκτησε δικά του καράβια που «όργωναν» από το 1989 το Αιγαίο (Νταλιάνα, Μιλένα, Δήμητρα, Ροδάνθη, ΡοΜΙλΝΤΑ, Μαρίνα) Να θυμίσουμε το δεύτερο πλοίο «Δήμητρα» ήταν το πρώην «Ionian Fantasy» συμφερόντων της Κεφαλονίτικης οικογένειας Στρίντζη. Όταν ανέλαβε υπουργός ο Γιώργος Κατσιφάρας το 1993 μπήκε δυναμικά στα Δωδεκάνησα εκτοπίζοντας σταδιακά τη ΔΑΝΕ.

Για πολλούς ειδήμονες του ναυτιλιακού ρεπορτάζ η σκηνή με πρωταγωνιστές τον καπετάν Μάκη, τον τότε υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρο Σουμάκη και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Θανάση Τσουρουπλή ήταν όλα «λεφτά». Ο Κεφαλονίτης δεν άφηνε άνθρωπο να μιλήσει και όταν προσπάθησαν να τον …συνετίσουν, λέγοντας «μα καλά κύριε Αγούδημε, πώς την έχετε δει, τι είστε;», εκείνος απάντησε «Πλοιοκτήτης…»

Ήταν στενός φίλος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο είχε μεταφέρει πριβέ με το «Δημητρούλα», στην Τήνο μαζί με την σύζυγό του Μιμή.

Πηγή: kefaloniatimes.gr