Ο Σπαθής διαμαρτύρεται για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα να εκτυλίσσεται μία απίστευτη τραγωδία στην Αττική.

Δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, συνάνθρωποί μας ΑΚΟΜΑ αγνοούνται, περιουσίες και κόποι μίας ζωής έγιναν στάχτη σε μία μέρα, επιχειρήσεις καταστράφηκαν και το φυσικό περιβάλλον της Αττικής δέχτηκε ακόμα ένα ισχυρότατο πλήγμα.

Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα, δεν είδαμε ούτε μία παραίτηση, ο αρμόδιος Υπουργός παραμένει στη θέση του και ο Πρωθυπουργός της Χώρας μιλάει σαν άλλοτε για ασύμμετρες απειλές αντί να αποδώσει ευθύνες.

Δυστυχώς φαίνεται ότι η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται από μικρούς και λιπόψυχους πολιτικούς.

Σε αντίθεση όμως με την ολοφάνερη έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων φορέων για την προστασία των Πολιτών, στην Κεφαλονιά οι δυνάμεις καταστολής και εξόντωσης των ελεύθερων (πολιορκημένων) επαγγελματιών,  δίνουν ρεσιτάλ συνεργασίας ως άλλοι βιρτουόζοι σολίστες. Στα εύκολα καλά τα καταφέρνουν, στα δύσκολα τους πιάνει ίλιγγος.

Τι πιο εύκολο από το να κλείσεις μία μικρή επιχείρηση που δεν έκοψε απόδειξη ή να ψάξεις για το τιμολόγιο μίας βίδας που δεν κόπηκε. Εκεί ο κρατικός μηχανισμός είναι αμείλικτος!! Σε χαρακτηρίζει κλέφτη και ρίχνει πάνω σου την ευθύνη για όλα τα δεινά της Χώρας.

Εύγε Κύριοι.

Βρήκατε τον αποδιοπομπαίο τράγο και ονομάζεται Έλληνας επιχειρηματίας.

Γνωστή η συνταγή των σταλινικών καθεστώτων τα οποία έχετε μελετήσει. Συσσίτια για τον λαό, το Κράτος πατερούλης, πάταξη της ατομικής επιχειρηματικότητας  και σαν κερασάκι στην τούρτα, ως επίλογο, απειλές ότι αν φύγετε εσείς θα έρθουν οι άλλοι, οι κακοί που σας ρημάξαν…….( τα έγραφε ο Όργουελ πριν 70 χρόνια, και ήξερε ακριβώς τι έλεγε).

Η ανικανότητα και η αναλγησία του Κράτους σε όλο τους το μεγαλείο.

Δεν μας φτάνει η εξοντωτική φορολόγηση, η πολυνομία που καθιστά αδύνατο να είναι καθόλα νόμιμος ένας επιχειρηματίας, τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και οι οφειλές σε ταμεία και εφορία που είναι ουτοπία με τις υπάρχουσες συνθήκες να ρυθμιστούν ή να εξοφληθούν, έχουμε ιδίως στην Κεφαλονιά από την αρχή της καλοκαιρινής σαιζόν μία αδιανόητη καταιγίδα ελέγχων των επιχειρήσεων σε σκληρότητα που θα ζήλευε η χούντα.

Δυστυχώς για όλους μας, η Κυβέρνηση δεν άκουσε ποτέ τα Επιμελητήρια που πρότειναν λύσεις για τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τον τρόπο προσέλκυσης επενδύσεων ώστε να υπάρξει πραγματική οικονομική ανάπτυξη, ορατή στην αγορά.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τα προεδρεία των επαγγελματικών συλλόγων σε συνάντηση στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 12 το πρωί και θα απευθύνουμε πρόσκληση στη Βουλευτή των νησιών μας, ώστε να συζητήσουμε μαζί της και να εκθέσουμε τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας για μία δίκαιη αντιμετώπιση των επιχειρήσεων από τον Κρατικό μηχανισμό.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Σταύρος Σπαθής