Ο σπηλαιοδύτης-ήρωας της Ταϊλάνδης ήταν στην Κεφαλονιά -Εξερευνούσε το σπήλαιο της Βρύσπας [εικόνες & βίντεο]

Ο  Ρίκ Σταντον είναι ο Βρετανός σπηλαιοδύτης, ήρωας που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, όταν εντόπισε τα εγκλωβισμένα παιδιά στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης.

Μαζί με το ταίρι του στις καταδύσεις τον Βρετανό Τζον Βολάντεν, μπήκαν στο σπήλαιο Ταμ Λουανγκ της Ταϊλάνδης και μετά από περίπου έξι ώρες κατάφεραν να εντοπίσουν εγκλωβισμένους τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

Το σπήλαιο της Βρύσπας στην ΚεφαλονιάΤο σπήλαιο της Βρύσπας στην Κεφαλονιά

Ο ήρωας της Ταιλάνδης,  πριν από περίπου 2 μήνες είχε επισκεφθεί τη χώρα μας και συγκεκριμένα την Κεφαλονιά. Εκεί μαζί με τον Έλληνα σπηλαιοδύτη Μάκη Σωτηρόπουλο εξερεύνησαν το σπήλαιο της Βρύσπας, ένα από τα πολλά σπήλαια του νησιού.

Ο  Ρίκ Σταντον (πρώτος από αριστερά) είναι ο Βρετανός σπηλαιοδύτης, ήρωας της ΤαϊλάνδηςΟ Ρίκ Σταντον (πρώτος από αριστερά) είναι ο Βρετανός σπηλαιοδύτης, ήρωας της Ταϊλάνδης

«Ο Στάντον είναι ένας σπηλαιοδιασώστης που όταν μπαίνει στα σπήλαια μοιάζει υπεράνθρωπος. Εκεί που οι άλλοι διστάζουν ακόμα και να σκεφτούν να πάνε, αυτός μπαίνει. Το κάνει να φαίνεται εύκολο. Είναι ατρόμητος. Μου θυμίζει τον Μπρους Γουίλις στις ταινίες του Χόλιγουντ», λέει στο iefimerida ο Έλληνας δύτης.

«Λατρεύει την Ελλάδα. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να βουτήξουμε στο σπήλαιο της Μελισσάνης τους επόμενους μήνες. Δεν είναι μικρός στην ηλικία. Είναι 57 ετών. Αλλά όταν φοράει την στολή του σπηλαιοδύτη δεν τον σταματά τίποτα», συμπληρώνει.

Οι προετοιμασίες και ο έλεγχος του εξοπλισμού πριν την κατάδυσηΟι προετοιμασίες και ο έλεγχος του εξοπλισμού πριν την κατάδυση

«Όταν κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι σπηλαιοδιασώστες τα 8 πρώτα παιδιά επικοινώνησα μαζί του με μηνύματα. Μου είπε ότι η επιχείρηση πάει καλά και ότι είναι σίγουρος ότι θα βγουν έξω και τα 13 άτομα. Ήταν πολύ τυχερά τα παιδιά που ο Στάντον ήταν εκεί…».

Στην είσοδο του σπηλαίου της ΒρύσπαςΣτην είσοδο του σπηλαίου της ΒρύσπαςΟ Μάκης Σωτηρόπουλος εν ώρα δράσης Ο Μάκης Σωτηρόπουλος εν ώρα δράσης Ο Ελληνας δύτης Μάκης Σωτηρόπουλος ανανέωσε το ραντεβού του με τον ΣάντονΟ Ελληνας δύτης Μάκης Σωτηρόπουλος ανανέωσε το ραντεβού του με τον Σάντον

Πηγή: Ο σπηλαιοδύτης-ήρωας της Ταϊλάνδης ήταν στην Κεφαλονιά -Εξερευνούσε το σπήλαιο της Βρύσπας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr