Ο Τίμιος Σταυρός του Μπρούκλιν θρηνεί για τον πρόωρο θάνατο του διακεκριμένου στελέχους του

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν θρηνεί για τον πρόωρο θανάτου του εξαίρετου οικογενειάρχη, του γενναιόδωρου μέλους και για πολλά χρόνια μέλους του κοινοτικού συμβουλίου, καθώς επίσης και του προπονητή των ομάδων μπάσκετ της GOYA, Θεόδωρου Κ. Τεττόνη (Theodore K. Tettonis), που απεβίωσε την Τρίτη, 12 Μαϊου 2020 σε ηλικία 63 ετών.

Η κοινότητα μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους και καλεί τα μέλη και τα στελέχη και τα μέλη να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 15 Μαϊου 2020, και ώρα 9.30 π.μ. στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού, στην διεύθυνση 84-01 Ridge Blvd, Brooklyn, NY, 11209 και λόγω της καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης και της απαγόρευσης των συναθροίσεων θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό περιβάλλον.

Ο Θεόδωρος Τεττόνης και η Μαρία το γένος Συκά με τον νεοφώτιστο Κωνσταντίνο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο «Green-Wood Cemetery» στη διεύθυνση ‎500 25th Street, ‎Brooklyn, New York.

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Μαρία το γένος Συκά, τα παιδιά Κωνσταντίνο (Dean), Κυριάκο (Corey) και Αγγελική (Angelique) Τεττόνη, τα πεθερικά Κωνσταντίνο και Αγγελική Συκά, τα αδέλφια Μαρία και Νικόλαο Μακρινό, Μάρκο και Χριστίνα Τεττόνη, Ιωάννα και Ralph Succar, τους κουνιάδους Νικόλαο Συκά και Αθηνά το γένος Ορθοδόξου, Αντωνία και Σταύρο Σταθουδάκη, την κουμπάρα Ρεγγίνα Σκαρβέλη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 25 Μαϊου 1957 στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν, όπου και μεγάλωσε και ενηλικιώθηκε. Οι αείμνηστοι γονείς του Κωνσταντίνος και Κυριακή το γένος Μαδιά κατάγονταν από τα Καρδάμυλα της Χίου.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά, την Μαρία, τον Θεόδωρο και τα δίδυμα Μάρκο και Ιωάννα και τα γαλούχησε με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Τα παιδιά μεγάλωσαν στους κόλπους της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν, καθώς επίσης και του ιστορικού Μητροπολιτικού Συλλόγου Καρδαμυλίων.

Ο Θεόδωρος Τεττόνης με τα δίδυμα, Κυριάκο, αριστερά και Αγγελική. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Θεόδωρος αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο «Fordham University» και εργάστηκε στη ναυτιλία. Η ενασχόλησή του με την κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή του, διότι εκεί γνώρισε και ερωτεύτηκε την Μαρία Συκά, κόρη του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής Συκά που κατάγονταν από την Μυτιλήνη. Η Μαρία είχε σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και είναι λογιστής.

Στις 8 Ιανουαρίου 1989 ο Θεόδωρος και η Μαρία χόρεψαν τον Χορό του Ησαΐα με την Μαρία και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά και συγκεκριμένα τον Κωνσταντίνο, 24 ετών και τα δίδυμα Κυριάκο και Αγγελική που είναι 16 ετών και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο Θεόδωρος Τεττόνης με τους γονείς του Κωνσταντίνο και Κυριακή την ημέρα του γάμου του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Θεόδωρος υπηρέτησε με πάθος την κοινότητα του Τιμίου Σταυρού αρχικά με την ιδιότητα του μέλους και αργότερα του μέλους του κοινοτικού συμβουλίου, καθώς επίσης και του μέλους και του υπεύθυνου της επιτροπής του ελληνικού φεστιβάλ.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στην κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στη διεύθυνση 84-01 Ridge Blvd, Brooklyn, NY, 11209.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγό του, στα παιδιά, στα αδέλφια, στα πεθερικά και στους συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Αιωνία του η μνήμη.

Ο Θεόδωρος Κ. Τεττόνης με την κουμπάρα Ρεγγίνα Σκαρβέρη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Πηγή: anamniseis.net