Συνεργασία με το Προεδρείο του Εθνικού Συλλόγου Μεραρχίας Acqui. Υπογραφή προ-Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Δήμων Κεφαλονιάς και Cremona

Με ιδιαίτερη τιμή, εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση, ο Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον Υπαρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας Πτέραρχο  ROBERTO NORDIO  και το Διοικητή της Μεραρχίας Acqui  Υποστράτηγο FABIO POLLI.

Τους Ανώτατους Αξιωματικούς συνόδευαν ο Ακόλουθος Άμυνας της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Ταξίαρχος ENRICO FRASSON, ο Υπαξιωματικός του Σώματος της Μεραρχίας Acqui Υπολοχαγός ALFONSO ZOPPARDO και η Επίτιμη Πρόξενος Γκρατσιέλα Μικελέτη.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε υπογραμμίσθηκε η μεγάλη αλληλεγγύη που επέδειξαν, με κόστος την ίδια τους τη ζωή, οι κάτοικοι του Νησιού, που προστάτευσαν και φυγάδευαν όσους περισσότερους Ιταλούς Στρατιώτες μπορούσαν, μη λαβαίνοντας υπ όψιν την ιδιότητα του «Κατακτητή» που είχαν.

Οι ανταλλαγές συμβολικών δώρων μεταξύ του κ.Κεκάτου και των υψηλών Επισκεπτών συνόδευσαν τις  δεσμεύσεις για περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ισχυρών δεσμών μεταξύ Ιταλίας και Κεφαλονιάς.

Ακολούθως, το Δήμο επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Εθνικού Συλλόγου της Μεραρχίας Acqui κ. GIUSEPPE DALPIAZ, ο Αντιπρόεδρος κ.CLAUDIO TONINEL και ο Γραμματέας κ. TIZIANO ZANISI συνοδευόμενοι από την κ.Μικελέτη.

Τέλος προ-Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Cremona και Κεφαλονιάς  υπεγράφη κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου που παραχώρησαν οι Ιταλοί Επίσημοι στους εκπροσώπους του Δήμου και της Α/Περιφέρειας.

Προηγούμενο άρθροΚΕΔΗΚΕ: Αλλάζει όψη και το γήπεδο του Πόρου (pics)
Επόμενο άρθροΠρος γνώσιν της Δημοτικής Αρχής: Η απόλυτη ομορφιά του περιβάλλοντος κόντρα στην απόλυτη ασχήμια και την περιβαλλοντική ασυνειδησία