Οι τοξικολογικές και ο γονιδιακός έλεγχος θα δείξουν γιατί έφυγε ξαφνικά η 12χρονη Σωτηρία Μουρελάτου

Τις απαντήσεις από τα δείγματα που έχουν σταλεί στο Ωνάσειο καρδιοθωρακοχειρουργικό κέντρο προκειμένου να γίνει έλεγχος γονιδίου αιφνίδιου θανάτου αλλά και τις τοξικολογικές εξετάεις περιμένει πλέον η οικογένεια της 12χρονης Σωτηρίας και οι γιατροί της Πάτρας για να δωθούν απαντήσεις για τον αδόκητο χαμό του κοριτσιού την περασμένη Πέμπτη στην Αγυιά.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Αστυνομία αποδίδει το τραγικό συμβάν σε παθολογικά αίτια. Από το 1ο Αστυνομικό Τμήμα Πατρών που διενεργείται προανάκριση ήδη έχουν ληφθεί καταθέσεις από τους γονείς και από τους γιατρούς, οι οποίοι έχουν περιγράψει επακριβώς όλα όσα συνέβησαν και ιδίως την τιτάνια προσπάθεια που έγινε για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόννηση του παιδιού τόσο από τον γιατρό του ΕΚΑΒ που έφθασε στο σπίτι όσο και από τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.
Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν – σύμφωνα με πληροφορίες – η μητέρα της 12χρονης πετάχτηκε στον ύπνο της όταν άκουσε το παιδί που κοιμόταν δίπλα της στο ίδιο κρεβάτι μιας και ο πατέρας φέρεται να απουσίαζε λόγω της εργασίας του εκτός Πατρών, να μην μπορεί να αναπνεύσει. Διαπίστωσε πως δεν είχε τις αισθήσεις της και αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ και αμέσως η κινητή μονάδα με τον έμπειρο γιατρό προέβησαν σε διασωλήνωση και άρχισε αμέσως προσπάθεια να την επαναφέρουν κάνοντας ΚΑΡΠΑ.
Μια προσπάθεια που συνεχίστηκε και στο νοσοκομείο του Ρίου με τους γιατρούς να δίνουν αγώνα για να κρατηθεί η 12χρονη στη ζωή. Δυστυχώς, όμως, η Σωτηρία είχε ήδη αρχίσει το ταξίδι της, για να «πετάξει» ψηλά…

Πηγή: thebest.gr