Οικογένεια Τοπαλούδη: «Θέλω την ανώτερη ποινή που υπάρχει» – Οργή για Σκέρτσο

«Αν υπήρχε θανατική ποινή, θα περίμενα θανατική ποινή» είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη λίγες ώρες πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την ανάρτηση Άκη Σκέτσου ζητά η οικογένεια.

Η αυλαία μιας υπόθεσης που σόκαρε το πανελλήνιο θα πέσει σήμερα. Το μεσημέρι αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους δυο νεαρούς που κατηγορούνται ότι βίασαν, βασάνισαν και σκότωσαν την Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο. Η οικογένειά της περιμένει την ανώτατη ποινή, ενώ η υπόθεση, μετά την αγόρευση της εισαγγελέως έδρας πήρε και πολιτικές διαστάσεις, κάτι που προκαλεί, δικαιολογημένα, την οργή της οικογένειας.

«Περιμένω των ανώτατη ποινή που προβλέπει η ελληνική Δικαιοσύνη και ελληνικός ποινικός κώδικας. Αν το ανώτατο ήταν η θανατική ποινή, θα περίμενα θανατική ποινή», είπε ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (15.05.2020) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Εκφράζοντας την οργή του για όσα έχουν συμβεί και ειπωθεί τα τελευταία 24ωρα, ο Γιάννης Τοπαλούδης ξέσπασε λέγοντας πως «είναι εξωφρενικό το να έρχονται εδώ και να μας εμπαίζουν σαν οικογένεια» και ζήτησε απ’ όλους «να σταματήσουν να παίζουν παιχνιδάκια στη μνήμη της κόρης μας. Αν θέλουν να λύσουν διάφορα ζητήματα, να το κάνουν εκτός δικαστηρίου. Όχι στη μνήμη της κόρης μας». Λέγοντας πως μηνύματα συμπαράστασης φτάνουν στην οικογένεια όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ο Γιάννης Τοπαλούδης σημείωσε με νόημα ότι «αυτό να το αντιληφθούν και αυτοί που μας κυβερνούν».

«Να παρέμβει ο Μητσοτάκης για τον Σκέρτσο»

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Γκιουγκής, δικηγόρος της οικογένειας αλλά και θείος της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη, δεν έκρυψε την οργή του για την ανάρτηση και την παρέμβαση του Άκη Σκέτσου και ζήτησε να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Μίλησε για πολιτικές παρεμβάσεις χωρίς κανένα λόγο. «Κανένας υπουργός δεν έχει προσωπική άποψη ποτέ. Έπρεπε να προσέχει ο Σκέρτσος και να μην εκφραστεί στο θέμα αυτό», τόνισε και σχολίασε ιδιαίτερα το γεγονός πως η κριτική έγινε την παραμονή της απόφασης.

«Δεν επηρεάζονται οι δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι που είναι πολίτες όταν βγαίνει ένας υπουργός και μιλάει για λαϊκά δικαστήρια; Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση. Να αφήσουν τους δικαστές να βγάλουν απόφαση ανεπηρέαστοι. Να μην εκμεταλλεύονται κάποιοι τη δημοσιότητα αυτής τη δίκης για να προβάλουν προσωπικές φιλοδοξίες», κατέληξε.

Πηγή: newsit.gr