«Όλοι κλαίμε, δώσαμε την ψυχή μας» – Δραματική περιγραφή του διευθυντή ΜΕΘ Ρίου για την 8χρονη

Tι δήλωσε ο εντατικολόγος και Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, Ανδρέας Ηλιάδης για το θάνατο του παιδιού που έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση

Τεράστια θλίψη έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την κοινωνία ο θάνατος της 8χρονης Ειρήνης που έπασχε από οξεία μυοκαρδίτιδα και νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Οπως δήλωσε ο εντατικολόγος και Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, Ανδρέας Ηλιάδης, που παρακολουθούσε το παιδί, η Ειρήνη πάλευε για τη ζωή της γιατί έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. 

«Ολα κινήθηκαν αστραπιαία και το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στην Ιταλία με C-130, και συγκεκριμένα στο Μπέργκαμο έτσι ώστε να υποβληθεί στη σωτήρια μεταμόσχευση, εξήγησε ο ίδιος. Το παιδί βρισκόταν στο νοσοκομείο του Ρίου για μία εβδομάδα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα όπως συμβαίνει σε μία τέτοια περίπτωση όπου ο ασθενής πάσχει από κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα», σημείωσε ο κ. Ηλιάδης.

«Οταν ήρθε στο νοσοκομείο βρισκόταν σε βαρύτατη κατάσταση, δεν είχε επαφή με το περιβάλλον βέβαια. Ήταν κάτι μοναδικό, ιδιαίτερο και δύσκολο αυτό που προέκυψε σε αυτό το παιδάκι. Δεν ήταν κάτι απλό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης. «Οταν ένα παιδάκι βρίσκεται στα όρια του θανάτου, είναι διασωληνωμένο και η καρδιά του έχει σχεδόν σβήσει, έχει προτεραιότητα και δεν περιμένει σε μία λίστα. Μπαίνει στη θέση νούμερο ένα», τόνισε στο thebest.gr.

«Αυτό το γεγονός δεν θα μας πάρει από κάτω και δε θα σταματήσουμε να πολεμάμε το θάνατο. Αντίθετα, θα γίνουμε πιο σκληροί απέναντι του. Δεν είναι ευχάριστo να ζούμε το χαμό ενός παιδιού. Όλοι κλαίμε, δώσαμε την ψυχή μας. Μου έκαναν εντύπωση και οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ. Εμείς την ζήσαμε και την οικογένεια της, για μία εβδομάδα και αποκτούμε μία ευαισθησία παραπάνω. Αλλά το πάθος με το οποίο αυτοί οι άνθρωποι λειτούργησαν, με εντυπωσίασε. Είχαν τέτοιο πάθος να είναι τέλειοι σε αυτή τη μεταφορά. Είχαν αγωνία, ήταν κάτι πολύ δύσκολο που δεν μπορεί να το αναλάβει κάποιος εύκολα. Ιατρικά, και βάση στατιστικής μία τέτοια μεταφορά δεν έχει πιθανότητες επιβίωσης, κι όμως το έκαναν. Αυτό που κρατάμε είναι ότι την επόμενη φορά θα είμαστε πιο δυνατοί», σημείωσε εμφανώς συγκινημένος ο εντατικολόγος.

To μικρό κορίτσι νοσηλευόταν για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ με τους γιατρούς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της υγείας της. Ετσι, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου, Ανδρέας Ηλιάδης επικοινώνησε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ζητώντας την άμεση εύρεση συμβατού μοσχεύματος. Επειτα από επικοινωνία του ΕΟΜ με τον αντίστοιχο ιταλικό οργανισμό, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της 8χρονης στην Ιταλία και η νοσηλεία της σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο προκειμένου να λαμβάνει συγκεκριμένη αγωγή, μέχρι να βρεθεί μόσχευμα. Δυστυχώς, όμως, ο οργανισμός της δεν άντεξε.

Πηγή: ethnos.gr