Ολοταχώς για νέα μέτρα: Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Πορτογαλία με τον κορωνοϊό έρχεται και στην Ελλάδα

Στην Πορτογαλία έγινε παρόμοια άρση μέτρων και τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά…

Η Πορτογαλία ήταν από τις χώρες που δοκιμάστηκε από τον κορωνοϊό αλλά κατάφερε να γίνει πρότυπο για το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού των κατοίκων.
Το 95% των επιλέξιμων για εμβολιασμό κατοίκων της είναι διπλά ανοσοποιημένοι και το 70% έχουν λάβει και την τρίτη δόση. Όμως τώρα, ενόσω η χώρα της Ιβηρικής βρίσκεται στη διαδικασία χορήγησης της τέταρτης δόσης στους ηλικιωμένους, γίνεται το hotspot των μολύνσεων από τις νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον προσώρας, η Πορτογαλία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που βιώνει ένα έκτο κύμα εξαιτίας των υποπαραλλαγών BA.4 και BA.5. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νέα έξαρση συνέπεσε με τη μετάδοση των νέων υποπαραλλαγών και την άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων όπως σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, φαρμακεία, οίκους ευγηρίας και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δηλαδή η Πορτογαλία πήρε ανάλογα μέτρα με την Ελλάδα και ήδη υπάρχει «έκρηξη» κρουσμάτων. Ταυτόχρονα στην Ελλάδα μικρότερο ποσοστό των κατοίκων είναι εμβολιασμένο και οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι…. Οπότε δεν αποκλείεται να βρεθούμε αντιμέτωποι με χιλιάδες μολύνσεις για μία ακόμα φορά.

Πηγή: instanews.gr