Ομάδα Ανοιχτής Συνέλευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στις Εξορύξεις: Κράτσα & Θωμάς με συντριπτική πιθανότητα θα επιλέξουν να εφαρμόσουν χωρίς επικοινωνιακούς αστερίσκους, την σκληρή “αναπτυξιακή” γραμμή, των εχθρικών σε εμάς εξορύξεων.

Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά του Ιονίου θα κληθούν να αξιολογήσουν και να αντιμετωπίσουν την νέα πολιτική πραγματικότητα στα νησιά μας, για το καυτό ζήτημα των εξορύξεων, όπως θα εκφραστεί από την νέα περιφερειάρχη, την κα Κράτσα και τον υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κον Θωμά. Και με συντριπτική πιθανότητα, θα επιλέξουν να εφαρμόσουν χωρίς επικοινωνιακούς αστερίσκους, την σκληρή “αναπτυξιακή” γραμμή, των εχθρικών σε εμάς εξορύξεων.

Στον αντίποδα, εμείς, οι τοπικές κοινωνίες δηλαδή, οφείλουμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας για το αυτονόητο δικαίωμά μας για ζωή και δημιουργία, να συσπειρωθούμε ακόμη πιο συλλογικά, να σταματήσουμε το “έγκλημα” που σε λίγο χρονικό διάστημα πλησιάζει.

Στην κατεύθυνση αυτή, πέρα από τις χρήσιμες παράλληλες δράσεις, η ενίσχυση της κινηματικής διαδικασίας και της αποτελεσματικής παρέμβασής μας σε κάθε επίπεδο, οφείλει και όχι μόνο βάση της ιστορικής εμπειρίας στα νησιά μας, να είναι η καθοριστική επιλογή μας για να κερδίσουμε έναν αγώνα δίκαιο και ανθρώπινο, έναν αγώνα που οφείλουμε σε γενιές πέρα από την δική μας να είμαστε εμείς οι νικητές.

Ομάδα Ανοιχτής Συνέλευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στις Εξορύξεις