ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: Tρεις πραγματικές ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (βίντεο)

Σας ενημερώνουμε ότι στο Δήμο μας λειτουργεί ομάδα προστασίας ανηλίκων στην οποία έμπειροι επιστήμονες της Κοινωνικής υπηρεσίας χειρίζονται περιστατικά παιδικής κακοποίησης, με απόλυτη εχεμύθεια.
Τηλεφωνα επικοινωνίας:26710-22506

Παρακολουθήστε τρεις πραγματικές ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που χειρίστηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056.

Τρεις ιστορίες που περιγράφουν τη φρίκη, την ντροπή και τις ενοχές που βιώνουν τα παιδιά που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Τρεις πραγματικές ιστορίες που πρέπει να φτάσουν στα αυτιά κάθε παιδιού που έχει κακοποιηθεί, λέγοντάς του: «Ποτέ δεν φταις εσύ».

Τρεις από τις εκατοντάδες ιστορίες που έχει χειριστεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και από τις χιλιάδες συνολικά που «Μένουν μυστικό».

Σε αυτές τις ιστορίες των παιδιών δίνουν φωνή και πρόσωπο οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile, θέλοντας έτσι να σταθούν στο πλευρό των συνομηλίκων τους που έχουν κακοποιηθεί. Η ιδέα για τη δημιουργία του βίντεο προέκυψε ως φυσική ανάγκη στην «Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού», με αφορμή τα αυξημένα ανησυχητικά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που τον τελευταίο καιρό αναδεικνύονται καθημερινά από τη δημοσιογραφική επικαιρότητα.

Ας βοηθήσουμε όλοι να φτάσουν αυτές οι ιστορίες στα παιδιά που βιώνουν τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης, ώστε να βρουν το θάρρος να μιλήσουν. Μοιραστείτε το!

Δημήτρης Δημουλιός ΜSc

Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου

Προϊστάμενος Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Αργοστολίου