Οργή και αγανάκτηση στη Σάμη-Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς

ΑΝΟΙΚΤΗ    ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κ.Π.Ε.Σ.                                                              Προς

ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κοινοποίηση σε

ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟ ΣΑΜΗΣ-

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με αφορμή την παροιμιώδη και εμφατική αποστροφή σας στα προβλήματα της περιοχής της επαρχίας Σάμης, αλλά ειδικότερα των ορίων του πρώην δήμου Σάμης ως δημοτική αρχή, αναγκαζόμαστε σε έντονη διαμαρτυρία για τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας που και οι πολίτες της περιοχής μας σας εμπιστεύτηκαν πιστεύοντας στις ψεύτικες υποσχέσεις σας.

Για τα οκτώ περίπου χρόνια που ισχύει το διοικητικό έκτρωμα που ονομάστηκε ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και που καταδίκασε το νησί μας αλλά και περιοχές της χώρας σε καθυστέρηση, είχαμε την επιπλέον ατυχία να είστε κύριε Α. Παρίσση με την παράταξή σας η δημοτική αρχή του τόπου μας.

Ελάχιστες οι φορές που επισκεφτήκατε την περιοχή μας και όχι για λόγους ουσιαστικούς απ`ότι θυμόμαστε παρά για ψηφοθηρία,εορτασμούς, με ψεύτικες υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν.

Σαν να μην έφτανε η δική σας απαξιωτική στάση, κατά τη δεύτερη περίοδο της θητείας σας με περίσσεια ειρωνεία προς το λαό της περιοχής ορίσατε αντιδήμαρχο Σάμης τον κύριο Δ.Λυκούδη δείχνοντας δήθεν το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τους κατοίκους και τα προβλήματά τους.

Επιστρατεύσατε ότι για εσάς θεωρείται καλύτερο στελεχικά για να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου απαξιώνοντας και καταδικάζοντας έτσι την περιοχή μας.

Καλό στον τόπο βεβαιωμένα δεν κάνατε με αυτήν την κίνηση, δημιουργήσατε όμως ένα πολύ πετυχημένο μαύρο ανέκδοτο (μαύρο αστείο) <<ο Διονύσης ο Λυκούδης είναι ο αντιδήμαρχος αρμόδιος να φροντίζει τα ζητήματα της Δ.Ε.Σάμης>>  που συχνά ακούγεται όσο φουντώνουν τα προβλήματα.

Ο κύριος Λυκούδης εμφανίστηκε το τέλος του 2014 στο δημοτικό κατάστημα της Σάμης όπου κάλεσε τους εκλεγμένους των τοπικών κοινοτήτων, είπε… τίποτα, όπου όμως για κάποιον που πρόσεχε και που καταλάβαινε εννοούσε πολλά.

Εννοούσε πως «οι Σαμικοί πρέπει να τιμωρηθούν, για το αποτέλεσμα των τελευταίων Δημοτικών Εκλογών», και αυτό πράτετε με θρησκευτική ευλάβεια μέχρι τώρα, έχοντας αφήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες  της περιοχής Σάμης  στη περιφρόνηση και στην πλήρη εγκατάλειψη!!

 Επιβεβαιωνόμαστε αναφέροντας  κάποια  από τα κεφαλαιώδη προβλήματα που χρονίζουν και που ζητούν το ταχύτερο δυνατές λύσεις, χωρίς να ανταποκρίνεστε ούτε στο ελάχιστο, κάτι  που θα περίμενε ο μετριοπαθέστερος των δημοτών.

Σας ρωτάμε λοιπόν!

Τι γίνεται με τον παραλιακό δρόμο Σάμης-Καραβομύλου;

Πως εξελίσσεται η περιβόητη πεζογέφυρα;

Τι συμβαίνει με το αρχαιολογικό μουσείο;

Αλήθεια, επισκεφθήκατε ποτέ τους Αρχαιολογικούς μας χώρους κ. Παρίση, κ. Λυκούδη; Ξέρετε που βρίσκονται;

Είστε ικανοποιημένοι από την εικόνα λειτουργίας των σπηλαίων; αυτό ήταν το όραμά σας για τα σπήλαια;

Υπό ποίο καθεστώς δουλεύουν οι εργαζόμενοι;

Οι εργασίες για την ασφάλεια του προσωπικού και των επισκεπτών, που όρισαν να γίνουν οι επιστήμονες μετά το σεισμό του 2014 στη Μελισσάνη, έχουν γίνει;  κι αν ναι, πότε έγιναν, πόσο κόστισαν και από ποιους έγιναν;

Γνωρίζεται για την ασύδωτη δραστηριότητα δυτών στη λίμνη του Καραβομύλου ( χαραχτηρισμένη υδρότοπος, που σημαίνει πως απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός αυτής ), τα τελευταία καλοκαίρια;

Το ίδιο ισχύει και για τη Ζερβάτη!!! Ποιος δίνει την άδεια γι’ αυτές τις παράνομες δραστηριότητες;

Αλήθεια, τόσα χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Κεφαλονιάς, κ. Παρίση και έναν ( αριθμό 1 ) απολογισμό σπηλαίων, δεν έχετε κάνει! Γιατί;   Γιατί δεν δουλεύουν οι μετρητές των επισκεπτών στα σπήλαια καθ’ όλη τη θητεία σας;!!!

Το περίφημο 30% από τις εισπράξεις των σπηλαίων, που υποσχεθήκατε πως θα επιστρέφατε ανταποδοτικά στη περιοχή Σάμης, μήπως το είδατε; Γιατί εμείς εδώ…ούτε το είδαμε, ούτε το απαντήσαμε!!!

Πού πάνε τα χρήματα από τα σπήλαια κ. Παρίση; κ. Λυκούδη; Το σχέδιο για δημιουργία σπηλαιολογικού πάρκου το εγκαταλείψατε οριστικά; 

Κύριοι των λοιπών Δημοτικών Παρατάξεων, εσείς έχετε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα;

Εσάς αυτά δεν σας απασχολούν;

Περιμένουμε με αγωνία τις απαντήσεις σας!!

Για το λιμάνι της Σάμης κανένα πλάνο; Τίποτα; Που οδηγείται και τι επιφυλάσσετε στους κατοίκους της περιοχής;

Η σύνδεση του βιολογικού με την Αγία Ευφημία υπήρξε ποτέ στο πρόγραμμά σας;    Δεν γνωρίζετε πως αν δεν συνδειθεί η Αγ. Ευφημία στον βιολογικό και γίνουν παράλληλα και οι συνδέσεις που ακόμα ( !!! ) δεν έχουν γίνει σε Σάμη και Καραβόμυλο, αυτός δεν θα λειτουργεί, όπως θα πρέπει να λειτουργεί;

Για τον αγώνα των κατοίκων της επαρχίας για το κέντρο υγείας Σάμης για τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής έχετε κάποια ενημέρωση;  Έχετε πάρει θέση και ποια είναι αυτή;

Η καθαριότητα των οικισμών της επαρχίας μας καλύπτει την δική σας αισθητική άποψη για φιλόδοξη τουριστικά περιοχή και το πιο σημαντικό,αυτή αξίζει ο μόνιμος κάτοικος; Επισκεφθήκατε ποτέ τη Ζερβάτη; Γνωρίζετε πως αυτό το μοναδικό «κομάτι» του νησιού μας, είναι κοτέτσι; Ναι κοτέτσι!!! Επισκευτήκατε ποτέ τον περιβάλοντα χώρο της; μόνιμη προσβολή των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών του σπηλαιοβάραθρου!   

Γνωρίζετε τι γίνεται με τα αδιάθετα οικόπεδα στα χωριά μας;  Έχετε υπόψη σας τις παράγκες και τις λοιπές παράνομες κατασκευές εντός αυτών;

Στο πόσιμο νερό καμιά επένδυση; (έργο ύδρευσης Πυργιού)          Στην άρδευση της περιοχής καμιά μελέτη;

Για τη λειτουργία του λαογραφικού μουσείου Ζερβάτων κανένα ενδιαφέρον;

Αυτά που αναφέραμε ήταν μέρος των θεμάτων που έπρεπε να αντιμετωπίζει καθημερινά και να ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής ο φημολογούμενος αντιδήμαρχος Σάμης κύριος Λυκούδης.                                                                                               Πολλά περισσότερα αναγράφονται στα τεχνικά προγράμματα των Τοπικών Κοινοτήτων που ασφαλώς τα γνωρίζετε!

Όλα λοιπόν τα συσσωρευμένα μεγάλα και μικρότερα αλλά εξίσου σημαντικά για τους κατοίκους ζητήματα εσείς σαν δημοτική αρχή και εδώ είναι η ειρωνεία επιλέξατε να τα αντιμετωπίζει απελπιστικά μόνος ο εντεταλμένος σας σύμβουλος κύριος Β.Κοκκόσης.

Δυστυχώς όμως για την περιοχή μας και οι δημοτικές παρατάξεις που συμπληρώνουν το δημοτικό συμβούλιο και που λογίζονται ως αντιπολίτευση, απογοητευτικά ελάχιστα αναφέρθηκαν όλα τα χρόνια που πέρασαν σε κάποια από τα προαναφερθέντα ζητήματα.                                                                           Βέβαια το ότι η περιοχή της Σάμης δεν εκπροσωπείται την τελευταία πενταετία στο δημοτικό συμβούλιο (μόνο δύο κενές παρουσίες) δεν αποτελεί δικαιολογία και καταδεικνύει τις αδικίες που παρουσιάζονται κατά την άσκηση  της εξουσίας στο νησί μας μετά την εφαρμογή του προχειροσυντασσόμενου και ελλιπέστατου νόμου                           < Καλλικράτης>.

Σας καταγγέλλουμε λοιπόν ως δημοτική αρχή στο λαό της Κεφαλονιάς για την χρονίζουσα και εμφατική απαξίωση της περιοχής του πρώην δήμου Σάμης και των κατοίκων της.

Επίσης καταγγέλλουμε τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις για την απουσία τους συνολικά τα τελευταία χρόνια από τα προβλήματα  τις αγωνίες και τις προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής μας.

Καταγγέλλουμε τελειώνοντας,  το δημοτικό συμβούλιο του Καλλικρατικού δήμου Κεφαλονιάς στο σύνολό του, γιατί καταναλώνει το συντριπτικά μεγαλύτερο χρονικά μέρος των συνεδριάσεων σε στείρες, ανούσιες και αστείες αντιπαραθέσεις και το θεωρούμε υπεύθυνο για την πενταετή τουλάχιστον καθυστέρηση της επαρχίας Σάμης και όπως παρακολουθούμε και του υπόλοιπου νησιού στο δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης και της μετάβασης στη νέα εποχή.

Επισυνάπτουμε τα τεχνικά προγράμματα των τοπικών κοινοτήτων της επαρχίας μας (όσα μας δόθηκαν) και καταγγέλλουμε την μεγάλη καθυστέρηση των υπηρεσιών του δήμου στις αιτήσεις μας για τα τεχνικά προγράμματα των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Σάμης.                                                                                     Θέλουμε να πιστεύουμε πως οφείλεται στα προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας του δήμου και όχι στην άρνηση υπευθύνων, για δικούς τους λόγους, στην δημοσιοποίηση αποφάσεων-προτάσεων  που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και που δικαιούνται να γνωρίζουν.                                                                   Αντί γι`αυτά (τεχνικά προγράμματα) γνωστοποιούμε τους αριθμούς πρωτοκόλλων των αιτήσεων στις αντίστοιχες κοινότητες –Σάμης 45/4-7-18, Καραβομύλου 13/4-7-18, Πουλάτων 54/4-7-18, Χαλιωτάτων 65/4-7-18, Πυργιού 8/4-7-18  και της Δ.Ε.Σάμης 18044/6-7-18 (αποστολής).                           Επίσης με αριθμό πρωτοκόλλου 19116 αίτηση για τα  τ.π. των κοινοτήτων της Δ.Ε.Ερίσσου  προς επιβεβαίωση των όσων αναφέραμε και προκαλούμε την δημοτική αρχή για την δημοσιοποίησή τους.

Επίσης προς ενημέρωση των συμβούλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων που όφειλαν να είναι ενήμεροι και με θέσεις και προτάσεις να δικαιολογούσαν το ρόλο τους.

 

Με βαθειά αγανάκτηση αλλά και με απόφαση για αγώνα

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

 

Τεχνικό Πρόγραμμα  Έργων 2018

 

Τοπική Κοινότητα Μακρυωτίκων 

  • Αποκατάσταση χειμάρρου Μακρυωτίκων – Αντιπλημμυρικά Έργα στους οικισμούς Μακρυωτίκων και Ξεροπόταμο.

 

  • Κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου στο Αθλητικό Κέντρο Μακρυωτίκων, προϋπολογισμού 000 €. (Υπάρχει μελέτη)

 

  • Αποπεράτωση ανεμόμυλου Ποταμιανάτων.(Υπάρχει προμελέτη)

 

 

  • Κατασκευή Περιμετρικής Οδού Μακρυωτίκων. (Υπάρχει μελέτη).

 

  • Διαπλάτυνση – ασφαλτόστρωση οδού στα Ποταμιανάτα,  από  Άγιο Γεράσιμο προς   Ξυλουργείο Αλυσανδράτων.

 

  • Επέκταση Δημοτικού Φωτισμού στην οδό Αγίας Μαρίνας.

 

  • Ασφαλτόστρωση προαύλιου χώρου Δημοτικού Σχολείου

 

 

  • Τσιμεντοστρώσεις Δημοτικών Οδών στα σημεία, (Οικία Μπερδεμπέ Ευαγγελίας (Εφορία), πεζόδρομος πλησίον οικίας Αλυσανδράτου Διονυσίου, οδός Αγίου Σπυρίδωνα Μαρκάτα, θέση «Ξερά» προς Οικίες Άγγλων –Ποταμιανάτα).

 

 

 

Τοπική Κοινότητα Αγίας Ευφημίας

Α) Αποκατάσταση  τοιχίων αντιστήριξης οδών  που καταστράφηκαν  από  τον  πρόσφατο σεισμό  ως κάτωθι:

α) Αποκατάσταση πετρολιθιάς στο Χωριό Φερεντινάτα προς οικία Μπατιστάτου Φώτη.

β) Αποκατάσταση πετρολιθιάς  στο Χωριό Χαμόλακο  στο δρόμο προς ΄Αγιο Κωνσταντίνο Δενδρινάτων.

Γ) Αποκατάσταση πετρολιθιάς  στο Χωριό Δρακοπουλάτα στο παλαιό ελαιοτριβείο.

Β) Αντιπλημμυρικά   έργα:

Υλοποίηση   μελέτης:  «Διευθέτηση Απορροής Ρεμάτων -μισχαγγείων περιοχής Σχεδίου Πόλεως Αγίας Ευφημίας» .

Γ) Αποπεράτωση κτιρίου μουσείου  «Μαρίνος Αντύπας» στα Φερεντινάτα

  • Ολοκλήρωση των διαδικασιών  υλοποίησης  του Σχεδίου Πόλεως Αγίας Ευφημίας.
  • Περιφερειακός  δρόμος Αγίας Ευφημίας.
  • Αποκατάσταση μονοπατιών στα Δενδρινάτα .
  • Συντήρηση δρόμου από παραλία Γυρού     στην ΄Αγία Ευφημία  προς Άγιο Γεράσιμο.
  • Συντήρηση Κοινοτικών οδών στα χωριά Αγίας Ευφημίας, Δρακοπουλάτων, Φερεντινάτων, Δενδρινάτων, Χαμόλακου, Ραυτοπουλάτων,  Ξηροποτάμου,
  • Καθαρισμός πεζοπορικών διαδρομών :

α ) από Αγία Ευφημία προς   Μύρτο,   β)  από Αγία Ευφημία προς Ταρκασάτα – Αγία Δυνατή.

 

Έργα Οδοποιίας:

        1)Συντήρηση –Διάνοιξη  δρόμου από Μεγιάβουνο με κατεύθυνση προς Γυρό.

  • Συντήρηση –Καθαρισμός Δημοτικών οδών Τοπικής   Κοινότητας.
  • Συντήρηση παλιού ΄΄Μώλου΄΄ (μπροστά από οικία κληρονόμων Βουή).
  • Συντήρηση ΄΄ Μώλου΄΄ μπροστά από τον  Τουριστικό Ξενώνα της Αγίας Ευφημίας.
  • Τοποθέτηση καθρεπτών κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία .
  • Τοποθέτηση στύλου Δ.Ε.Η. με  φωτιστικό σώμα  στην γωνία των οδών Μελίνας Μερκούρη και Διαδ. Κωνσταντίνου στην Αγία Ευφημία..